Tips om een landelijke tuin te decoreren

Een landelijke tuin raakt nooit uit de mode. Hieronder volgen een aantal tips om je tuin een landelijke sfeer te geven. Een landelijke sfeer heeft specifieke kenmerken. Zoals het gebruik van natuurlijke materialen. Naast al het groen zoals, bomen, planten en een stralend gazon zijn er nog veel meer attributen voor uw tuin.

Kenmerken van een landelijke tuin

De meeste landelijke tuinen zijn vrij groot en bestaan uit natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout en steen. Natuurlijk kun je ook een landelijke tuin creëren in een kleine tuin. Geef de tuin de tuindecoratie die hierbij past zoals: lantaarnpalen, vogelhuisjes en hangende decoratie. Het gebruik van romantische doorkijkjes is ook een typisch kenmerk.

Landelijke sfeer laten terugkomen op het terras

Natuurlijk is een een terras een must voor een landelijke tuin. Maar hoe kan deze ingericht worden? Begin met de juiste basis. Maak een mooi terras met grijze antraciete tegels in combinatie met klinkers. De bestrating is een belangrijk onderdeel van het landelijke gevoel. Hou de kleuren natuurlijk zoals de rood bruine bakstenen. Creëer mooie patronen en leg paadjes aan naar het terras toe. Dit kan bijvoorbeeld weer met een andere soort steen of een combinatie met mooie grind paden.

Vergeet de attributen niet

Hou de meubels ook in de natuurlijke materialen. Zitplekken van houten meubels zijn een goede aanvulling op het terras. De meubels kunt u natuurlijk laten vergrijzen of beitsen met een mooie houtkleur wat afsteekt tegen de antraciete tegels. Naast hout kan ook gietijzer of andere metalen een leuke optie zijn voor meubels. Een terras is niet compleet zonder een vuurkorf. Ga voor een mooie roest- of antracietkleurige vuurkorf. Wilt u een eyecatcher in de tuin zetten ga dan voor een vuurkorf van Schanskorf. Deze stalen kooi is op te vullen met stenen naar keuze. Het kan tevens ingezet worden als terrasafscheiding. In de wintermaanden zit je er heerlijk warm bij en in de zomermaanden tovert u de haard eenvoudig om naar een bbq.

Wil je het terras helemaal afmaken met een romantisch sfeertje. Denk dan aan een pergola of een rozenboog. Tegen de pergolas kunt u een prachtige blauwe regen laten groeien. In de zomer geeft dit een heel mooi plaatje.

Zet hier en door grote plantenbakken neer gevuld met rhododendron. Deze plant is winterhard en blijft dus de hele winter groen.
Maak de tuin helemaal af met een mooie fontein of vijver. Deze zijn vaak terug te vinden in een landelijke tuin. Maak de vijver af met mooie zuurstofplanten die aansluiten bij de sfeer.