Zelf een landelijke tuin aanleggen

Heb je plannen om een mooie landelijke tuin te maken in de achtertuin? Lees dan vooral verder voor een paar specifieke kenmerken voor een landelijke tuin. Bij het ontwerpen van een tuin worden beslissingen genomen over planten en bomen, maar ook bestrating en ander groen. Een landelijke tuin zal altijd tijdloos zijn.

Eén van de kenmerken van een landelijke tuin is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan de trommelstenen als bestrating en het hier en daar terugkomen van hout. In de tuin zijn vaak meerdere zitplekjes aanwezig. En eigenlijk kan een groot stuk gazon niet ontbreken in deze tuin.

Beplanting voor een landelijke stijl

In een tuin met een landelijke stijl zie je vaak grote fruitbomen terugkomen. Ook mag de mooie hortensia niet ontbreken. Deze plant kan samen met rozen en de vlinderstruik geplant worden in grote plantvakken. Vergeet ook niet om de border een natuurlijke uitstraling te geven. Laat vaste planten, zoals de vrouwenmantel en akelei plaatsen in de border. Een ander kenmerk van de landelijke tuin zijn de klimplanten. Rozenbogen of een pergola met blauwe regen zullen een aanvulling zijn in de tuin. Door de hoogte in te gaan met eyecatchers wordt er meer dynamiek gecreëerd. Ook zijn de grote bomen onmisbaar in de tuin, zoals de eik, berk, es en wilg.

De beste bestrating voor een landelijke tuin

Een authentieke uitstraling kun je terug laten komen in de keuze van de bestrating. De meest voorkomende bestrating is toch wel de gebakken klinkers, grijze betontegels en de trommelsteen. Hiermee kan een mooie combinatie gemaakt worden met siergrind. Combineer ook eens de waaltjes met de grote antraciete tegel. Dit kan een heel mooi eindresultaat geven. Door de groene tuin zullen deze stenen goed tot zijn recht komen.

Wanneer een nieuwe tuin aanleggen

Een nieuwe tuin kan het beste aangelegd worden in de herfst. De sapstromen van de plantjes zullen stilliggen in deze tijd van het jaar, maar de grond is nog wel warm genoeg. Dit is nodig om planten in de grond te kunnen zetten.

Accessoires kunnen niet ontbreken

Maak de tuin helemaal compleet met de juiste accessoires. Om in de landelijke sfeer te blijven kan er het beste gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen. Zet grote bloempotten van riet of aardewerk neer. Uiteraard kunnen hier mooie groepjes van gemaakt worden met mooie planten. Ook lantaarns en vuurkorven kunnen de tuin helemaal afmaken.