Een hottub kopen? Heerlijk je eigen wellness achter in de tuin: de hottub wordt steeds populairder onder liefhebbers van wellness & spa! Niet zo verwonderlijk; een hottub is een geweldige manier om ontspannen te genieten in zomer, of hartje winter van heerlijk warm water in je eigen achtertuin! Maar wat is nu eigenlijk handiger; een houten hottub of een kunststof hottub kopen? Lees meer…
Houten hottub kopen: de voordelen en nadelen
Wil je een houten hottub kopen let dan op het houtsoort waarvan de hottub is gemaakt; Lariks hout is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de houten hottub. Deze houtsoort is bijzonder degelijk in gebruik en vergt minder onderhoud dan bijvoorbeeld vuren hout. Ook veel voorkomend is Red Ceder hout. Deze houtsoort is in principe weer duurder dan Lariks hout, maar voor de echte ‘hottub beleving’ uitermate geschikt; het hout geeft een heerlijke geur af bij gebruik! Houten hottubs kun je vaak ook schuin oplopend aanschaffen; dit in tegenstelling tot veel kunststof hottubs, schuin oplopend heeft veelal een comfortabelere zit.
Nadelen van een houten hottub
Een houten hottub vergt veel meer onderhoud dan zijn kunststof variant. Je zult in de houten hottub altijd water moeten laten staan omdat het hout anders kan krimpen; hout leeft, dus zodra de hottub droog komt te staan zal de krimping in werking komen en kan de houten hottub gaan lekken. Wat betreft onderhoud: je zult het water van de houten hottub dagelijks moeten reinigen, anders krijgen bacteriën en slib hun kans te ontwikkelen.. Via een waterzuivering systeem kun je in principe gemakkelijk de hottub reinigen, maar het zal dus onderdeel worden van een dagelijkse bezigheid. In de winter laat je, bij weinig gebruik, de hottub niet geheel vol staan met water; de houten hottub kan dan bevriezen. Je laat in dat geval slechts een bodempje staan in de hottub.
Kunststof Hottub kopen: de voordelen en nadelen
Een kunststof hottub is in principe veel gebruiksvriendelijker en gemakkelijker in onderhoud. De kunststof hottub oogt minstens zo authentiek, want aan de buitenzijde is de kunststof hottub ook gewoon met hout afgewerkt. Je hoeft een kunststof hottub niet met water gevuld te laten staan, je kunt hem gemakkelijk reinigen en je hoeft niet bang voor lekkage te zijn. De kunststof hottub gaat overigens langer mee dan de houten hottub.
Wil je een hottub kopen, ga dan ten eerste na hoeveel personen er veelal tezamen van gebruik zullen maken, want hoe groter de hottub, des te meer water je zult verbruiken en des te groter de opwarm tijd zal zijn. Een bijzonder gangbaar model is de hottbub voor 4 personen, met een diameter van 160 cm. Voor elke 2 personen meer/ minder, reken je ongeveer 20 cm diameter omtrek erbij of er vanaf.
Wie een Hottub of zwembad in de tuin laat plaatsen komt al snel met een ongemak in aanraking; vallende bladeren. Je zult de hottub afdekken, maar juist wanneer je er gebruik van maakt kunnen er blaadjes in terecht komen. Houd je tuin gemakkelijk bladvrij met een goede bladblazer.
Meer wonen en tuin? Terras verwarming – Vijver in de tuin – Lounge tuinmeubelen