Nieuw vloerkleed kopen? Check deze 4 actuele vloerkleden trends!

De vloer in je woonkamer kan nog zo fantastisch zijn, maar een kale vloer bij de zithoek blijft iets kils en onbehaaglijks hebben. Ieder kruimeltje zie je liggen op de vloer, je ervaart daarnaast geen zachte beleving aan je voeten en de akoestiek in de woonkamer klinkt net wat holler dan woonkamers waar wél een vloerkleed ligt. De állerbelangrijkste reden om een vloerkleed te plaatsen bij de zithoek is nog wel het creëren van samenhang! Check de onderstaande zithoeken en m’n punt is direct duidelijk: deze vloerkleden maken de zithoek écht af.

Tijd dus om eens een kijkje te nemen naar de mooiste type vloerkleden van dit moment! Welk type vloerkleed dit mag zijn hangt natuurlijk totaal van jouw interieurstijl af en je persoonlijke smaak.

We nemen hier de 4 meest actuele trends van vloerkleden met je door!

1. Traditionele vloerkleden

Hoogpolig vloerkleed, een riante keuze! Foto: Vloerkledenloods.nl
Hoogpolig vloerkleed, een riante keuze! Foto: Vloerkledenloods.nl

Een eenvoudige, maar oh zo’n treffende keuze en altijd goed: het traditionele vloerkleed. Meestal hoogpolig, waarbij de kleuraccenten liggen in wit, crème, grijs, en antraciet. Vaak is er ook nog keuze uit een mooi patroon, of een gemêleerde weving. Het fijne van dergelijke hoogpolige vloerkleden is dat het zowel een riante ervaring voor je voeten is(!), de akoestiek warmer maakt binnenshuis, het is daarnaast super actueel en het is gewoon een veilig én betaalbare keuze. Je kunt ze in een handomdraai shoppen en de vloerkleden online kopen bij Vloerkledenloods, waar je kunt kiezen uit een ruim assortiment.

2. Moderne vloerkleden

Wauw! Zo zie je wat een modern vloerkleed voor je interieur kan betekenen! Foto: Vloerkledenloods.nl
Wauw! Zo zie je wat een modern vloerkleed voor je interieur kan betekenen! Foto: Vloerkledenloods.nl

Jeminee! Wat een modern vloerkleed wel niet voor je interieur kan betekenen bewijst deze prachtig setting! Probeer het vloerkleed eens weg te denken .. dit zou een kale aanblik worden. Dit moderne vloerkleed is een geweldige aanvulling op de bestaande zithoek. Het vloerkleed is rond geweven en laagpolig. Het is super eigentijds en actueel: helemaal van dit moment.

3. Berber vloerkleden

Berber vloerkleden zijn in alle maten en soorten verkrijgbaar, ook ieniemienie! Foto: Vloerkledenloods.nl
Berber vloerkleden zijn in alle maten en soorten verkrijgbaar, ook ieniemienie! Foto: Vloerkledenloods.nl

Berber vloerkleden vormen een geweldige trend op dit moment. Waren we voorheen nogal gecharmeerd van Perzen; daar zeggen we nu tegen ‘maak plaats voor de Berbers!’ Berber vloerkleden zijn ontzettend eigentijds, kleurrijk, sprankelend en zijn niet te duiden door een type patroon. Je koopt ze net zo gemakkelijk in kleuren als in zwartwit patronen. Deze vloerkleden zijn best uniek, want ieder kleed kan weer net anders van kleur zijn. Dit komt doordat Berber vloerkleden in Marokko vaak met de hand gemaakt worden, wat weer inhoudt dat niet altijd exact dezelfde wollen verkrijgbaar zijn. Anderzijds kun je bij effen kleuren en zwartwit patronen rekenen op de exacte kleur, en vraag voor de zekerheid altijd een staal aan, dan ben je verzekerd van de kleur.

Vintage vloerkleden

Ultiem vintage vloerkleed, past perfect in een modern interieur. Foto: Vloerkledenloods.nl
Ultiem vintage vloerkleed, past perfect in een modern interieur. Foto: Vloerkledenloods.nl

Vintage staat is het geval van vloerkleden voor een wat sleetse look, het zijn vloerkleden die ogen als de stijl van weleer, die nu weer hot en eigentijds is, maar met een gebruikte look. Alsof je hem ergens als relikwie op de kop hebt kunnen tikken. Maar niets is minder waar; vintage vloerkleden zijn natuurlijk gloednieuw aan te schaffen! Vintage vloerkleden passen bij het bohémian interieur, denk aan de Ibiza stijl, de 70’s, maar dan eigentijdser! Doe je inspiratie alvast op bij Vloerkledenloods.nl, voor een oneindige keuze van vloerkleden in de meest uiteenlopende, schitterende stijlen!