Terrasverwarming op gas & elektrische terrasverwarmer

Wat functioneler is, terrasverwarming op gas, of de elektrische terrasverwarmer, hangt af van je behoefte. Nu de zomer in aantocht is willen wij ook ’s avonds, wanneer het kouder wordt, in ieder geval van ons terras kunnen genieten. Maar, waar let je op wanneer je een terrasverwarmer wilt kopen?Lees meer…

Terrasverwarming op gas
Terrasverwarming op gas geeft een intensere warmte dan de elektrische terrasverwarmer, vooral tijdens veel wind, maar is uiteindelijk duurder in verbruik. Het meest voorkomende model is het staande model; in het onderste gedeelte bevindt zich een ruimte voor de gasfles. Het is aan te bevelen een stalen gasfles te gebruiken; deze weegt meer en houdt hiermee de terrasverwarmer steviger op zijn plaats.

Bij aankoop van terrasverwarming op gas, let je op de volgende zaken:

  • Het is handig een terrasverwarmer met wieltjes aan 1 zijde te kopen; dit verplaatst gemakkelijker.
  • Binnen de EU gelden hoge veiligheidsnormen voor terrasverwarming op gas; beschikt de terras verwarmer over een CE-keurmerk dan voldoet deze aan de EU veiligheidseisen. Dit in tegenstelling tot import buiten de EU.
  • Informeer bij aanschaf op omvalbeveiliging, dit is belangrijk aangezien je met gas te maken hebt.
  • Functionaliteit: wat wil je exact verwarmen en volstaat terrasverwarmer, of zul je er meerdere moeten aanschaffen.

Klik hier voor Elektrische terrasverwarmers

Meer tuin? Klik hier voor de buitenkeuken – Houtkachel stoken