Besparen op energie met een windmolen voor thuis

Zelf je huishouden voorzien van energie is heel goed mogelijk met een windmolen voor thuis. Het gebruik van een kleine windmolen voor thuis is relatief onbekend onder het grote publiek, maar kan een prima middel zijn om te besparen op energie en zelf duurzame energie te produceren. Lees meer…

Een windmolen voor thuis?
Langzaam wint de kleine windmolen steeds meer terrein; een kleine windmolen kan naar gelang het model en de hoeveelheid wind zo’n 90 watt tot 10 KW opleveren. In dit geval spreken we over het duurdere segment kleine windmolens. Voordelige kleine windmolens zijn al vanaf zo’n € 2500,00 verkrijgbaar.
De gewonnen energie kun je of wel opslaan in de aanwezige accu’s of aansluiten op het energie netwerk, waarbij de niet gebruikte energie wordt afgenomen door het energiebedrijf, waar de klant een vergoeding voor ontvangt.

Nadelen van kleine windmolens
Kleine windmolens hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar. Een van de betere merken zoals Skystream, zal aan het einde van zijn levensduur hebben opgebracht wat hij in aanschaf kostte (om en nabij Eur. 10.000,=). Met andere woorden; je creëert duurzame energie thuis, bent onafhankelijk van een energiebedrijf en zelf producerend, maar..: uiteindelijk zul je nauwelijks besparen op energie kosten vandaag de dag. Echter.. de energietarieven zullen naar verwachting steeds meer stijgen, eenvoudigweg vanwege het opraken van fossiele brandstoffen. Dit maakt een kleine windmolen een mogelijk uiterst degelijke investering voor in de toekomst.

Waar houd je rekening mee met een kleine windmolen voor thuis?

  • Informeer bij je gemeente naar subsidies & vergunningen voor aanschaf.
  • Ga na of de kleine windmolen uberhaupt rendabel kan zijn; hij dient zo hoog mogelijk geplaatst te worden en relatief vrij te staan om goed wind op te kunnen vangen.
  • Het merk Skystream staat bekend om goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze kleine windmolen voor thuis levert uiteindelijk naar zijn aanschafwaarde het meeste op voor de consument.
  • Bepaalde type kleine windmolens produceren meer geluid dan het andere; laat je bij aanschaf goed informeren.

Meer besparen op energie? Lees ook eens: Voordelig stoken Vocht in huis Houtkachel overlast?Wat is groene energie?  – Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig?