Hoe kun je vlees paneren?

Wat is paneren eigenlijk? Paneren is het bedekken van producten met een dun laagje, wat uitdrogen tegengaat en het bruinbakken stimuleert. Hoe kun je vlees paneren? Lees hier meer…

Hoe paneren met bloem?
Paneren met bloem is eenvoudig; producten als vlees en vis zijn vochtig genoeg om door een bakje met bloem te halen. Schud wel even het bloem los, dit kan anders los komen van het product en aanbakken.

Hoe paneren met paneermeel
Paneermeel is verkruimeld geroosterd brood. Ook hier geldt: vochtige producten als vlees en vis losjes door het paneermeel halen, overtollig paneermeel losschudden en het product in hete olie/ vloeibare margarine afbakken.

Paneren is vooral geschikt voor producten als vlees en vis welke snel garen en weinig vet bevatten.

Hoe paneren met eieren
Bereid naar gelang de hoeveelheid te paneren producten 2 of meer eieren welke je losslaat met wat melk. Zorg voor weinig luchtbellen zodat e.e.a. beter hecht.
Strooi bloem op bakpapier. Haal het te paneren product eerst door het paneerei. Laat even uitlekken en haal vervolgens door het bloem. Schud rustig overtollig bloem weg en leg de gepaneerde producten op een droge plank. Leg de producten hierbij niet op elkaar. Bak de producten op hoog vuur op, waarna je nog enkele minuten op lager vuur afbakt.

Meer kook- en baktechnieken? Bloemkool bereiden Asperges koken Hollandaise saus maken Aardappels koken