Woonideeën en interieur inspiratie Amsterdam

Amsterdam stad: bij uitstek om wandelend woonideeën en interieur inspiratie op te doen!

Het interieur..  De reflectie van je persoonlijkheid – Woonideeën:
Het is weer zover. Na een paar jaar met dezelfde inrichting van je interieur ben je toe aan iets nieuws. Interieur inspiratie opdoen kan vaak het best door de woonboulevards juist te vermijden. Ze zijn gigantisch groot, waardoor je soms juist verwarder naar buiten loopt en niet meer weet wat je nu eigenlijk wilt. De inrichting van je huis moet iets over jezelf zeggen, toch? Geen betere manier dus om in plaats daarvan langs je favoriete winkels en andere plaatsen te gaan waar je graag komt, om vervolgens alle opgedane ideeën samen te voegen. Horecagelegenheden, antiekwinkels, tuincentra: stuk voor stuk –onverwacht- geschikte plekken voor interieur inspiratie.

Woonideeën: Antiekwinkels, Barokstijl en Renaissance in Amsterdam
Loop een keer een antiekwinkel in en zie of de Renaissance- of Barokstijl jouw wellicht aanspreekt… Verschillende interieurstijlen, zoals Barok, kunnen uitermate goed aansluiten bij júist een modern interieur. 

Een bezoek aan de locale café’s of brasseries mét oud grandeur bieden je een blik van authenticiteit. Vaak nog voorzien van de originele tegelvloer, steunbalken en antieke accessoires, in combinatie met hedendaagse moderniteit kunnen de bezoeker een beeld geven hoe je verschillende stijlen kunt mengen. Overigens tref je in veel oude stadscentra dit soort gelegenheden, maar in Amsterdam is de concentratie binnen Nederland toch wel het grootst. Door een kortingsbon van Groupon te gebruiken kun je je vooraf oriënteren op het aanbod en je route uitplannen.


Interieur inspiratie binnen horeca gelegenheden opdoen!
Kijk hoe de maestro’s het doen… Lunch dan eens in het restaurant van een grand of design hotel en loop gelijk rond om te zien hoe de algemene ruimtes zijn ingericht. Het Sofitel Legend The Grand Amsterdam (Oudezijds Voorburgwal 197) bijvoorbeeld is een uitmuntend voorbeeld van een hotel waar inspiratie is op te doen. Bij binnenkomst in het receptiegedeelte zie je een prachtig marmeren standbeeld, unieke en stijlvolle lampen en uitnodigende sofa’s die prima matchen met de strakke witte muren en de artistieke kunstwerken.
Hetzelfde geldt voor de lounges en de bar/restaurant in The Dylan (Keijzersgracht 384). Het is de vraag of er een hotel te vinden is waarin alles nog harmonieuzer met elkaar in verbinding staat dan in dit hotel. The Dylan is ontworpen door de bekende designer en hotelier Anoushka Hempel. Zelden ben ik zulke harmonie tegengekomen dan hier. Elke vaas lijkt bij elke stoel en elk schilderij te passen; zelfs de kleur van het servet in het restaurant lijkt zorgvuldig gekozen te zijn zodat het matched met de algehele toon die er heerst. Kijk voor verschillende deals in Amsterdam op de webpagina van Groupon en vindt interieur inspiratie zonder enige meubelzaak langs te gaan!

Bezoek ook eens voor woonideeën en interieur inspiratie de volgende steden, klik hier