Spinnen in huis.. Fijn, een spinnenfobie!

Ook zo’n afkeer van spinnen in huis? Afgelopen week had ik een (zoveelste) vervelende ervaring met één van onze 8 potige vrienden. Eerder afgelopen jaar hadden wij last van een hooiwagen invasie (ze liepen tot zelfs over de salontafel). Nu betrapte ik er weer een al rennend over ons bed. Het moet verdorie niet gekker worden.

Spinnenfobie & spinnen in huis
Het klinkt misschien naar, maar ik haat langpootspinnen (de ‘spookspin’ of trilspin; ken uw vijand) en hooiwagens niet te vergeten. Daar waar ik vliegen en andere insecten naar buiten loods, is mijn enige oplossing voor spinnen .. hen helaas te moeten doden. Nee, kom niet aan met ‘glazen over de spin heen plaatsen met stukjes papier’; échte ‘spinnen-fobieërs’ dúrven zoiets gewoon niet. Ik durf zelfs geen dode langpootspin op te pakken. En nee, ze doen niets. Daar zit hem de angst ook niet in. Het is de aanblik van het beest wat enorm doet griezelen

De trechterspin. Nog zijn fijn, fijn beestje. Het kan een gigantische doorsnede bereiken. Dit is de tarantula onder de Nederlandse spinnen. Vaak komen ze met zijn tweeën. Juist, die.

Een oplossing voor spinnen in huis?
Goed, spinnen in huis constateren is één. Maar dan? Er schijnen zo’n 1000 spinnen in elk huis te wonen gemiddeld. Wat doe ik om spinnen in huis zoveel mogelijk te weren? Ik kan je deze tips geven:

  • Overal horren plaatsen. Maak daarnaast ook gebruik van hordeuren.
  • Best naar, maar erg effectief: het elektrische ’tennis racket’. Met één druk op de knop ‘elektrocuteer’ je het insect en gooi je hem/ haar naar buiten vanaf het racket. (voor wie dit te dier onvriendelijk vindt zijn er ook andere type spinnenvangers te koop).
  • Spinnen bestrijden buitenshuis: er bestaan middeltjes als ‘Anti-Spinnen spray‘, hiermee kun je ramen en kozijnen bewerken, zodat de spin geen kans krijgt een web te maken aan het raamkozijn.

Meer insecten bestrijden? Lees ook eens: Muizen in huis Motten in huis Vliegen in huis bestrijden – Bezoek https://www.spinnenvanger.eu/ voor overige spinnendoders