Tuintrends: ideale recreatie en werkplek!

We zagen de afgelopen jaren grote ontwikkelingen in de achtertuin, de voornaamste veranderingen zijn de komst van de tuinkamer d.m.v. een overkapping voorzien van schuifpuien; zonder een grote verbouwing wordt hiermee gewoon een verlenging van de woning gerealiseerd. Een stukje buiten, een stukje binnen. Maar ook de blokhut met veranda in de achtertuin is hét tuinfenomeen van dit moment! Wat we ook zien is dat de grasmat teruggekomen is in de achtertuin, wat echt zorgt voor groenbeleving. Hoe houd je de tuin mooi groen?

De basis: een goed onderhouden tuin

Het begint allemaal met de basis. Zorg ervoor dat je tuin goed onderhouden is. Regelmatig maaien, snoeien en onkruid wieden zijn van belang om de verzorgde look te behouden. Schaf desnoods een robotmaaier aan voor de grasmat, dan heb je daar geen omkijken naar. Daarnaast doen bloemen en planten de rest. Geen zin in kleine perkjes? Plaats een hortensia of rododendron struik: grote bloeiende planten, die nauwelijks onderhoud vergen en áltijd goed!

Creëer verschillende zones

Een tuin wordt pas echt speciaal als je verschillende zones creëert. Denk aan een plek om te eten, een plek om te loungen en misschien zelfs een plek om te werken. Door je tuin op te delen in verschillende ‘kamers’, maak je optimaal gebruik van de ruimte en kun je voor elke activiteit de perfecte sfeer creëren.

Een plek om te ontspannen

Heerlijk en erg belangrijk: creëer een plekje om écht te ontspannen.

  • Dit kan een comfortabele loungeset zijn
  • Een hangmat tussen twee bomen
  • Een gezellige vuurplaats voor de koelere avonden
  • Een overkapping aan het einde van je tuin, mét tv!
  • Zorg voor voldoende kussens en dekens om het extra comfortabel te maken

Werken vanuit je tuin

Met de toename van thuiswerken is het een fantastisch idee om een plek in je tuin te creëren waar je rustig en geconcentreerd kunt werken. Een tuinkantoor, of overkapping achterin de tuin, kan hier de perfecte oplossing voor zijn. Bedrijven zoals lugarde bieden een breed assortiment aan tuinkantoren die én praktisch zijn én ware beauty’s. Zo’n tuinkantoor kan je helpen om de scheiding tussen werk en privé te behouden, terwijl je geniet van de rust en de natuur om je heen. En je kunt er ook nog eens klanten of collega’s ontvangen in privacy.

Ideale recreatie plek, ook voor bezoek

Je kunt heerlijk chillen en familie en vrienden op een fijne manier ontvangen in je ‘allround’ tuin. Denk aan een buitenkeuken, een bar of een eethoek onder een pergola. Met de juiste verlichting en muziek creëer je een fantastische sfeer voor gezellige avonden.

Waterplek in de tuin

Water heeft een ontspannend effect en kan een prachtige toevoeging zijn aan je tuin. Dit kan een kleine vijver zijn, een fontein of zelfs een zwembad als je de ruimte hebt. Het geluid van kabbelend water voegt een extra dimensie toe aan je “persoonlijke oase”.