Een nieuw huis: deze zaken mogen niet ontbreken

Wanneer je van plan bent om te gaan verhuizen op korte termijn, dan is het natuurlijk van belang dat je binnen no time wat zaken op orde hebt. Zo is het belangrijk dat je namelijk van je huis snel een thuis kan maken met alles erop en eraan. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Een nieuw huis vereist een aantal geregelde zaken en daarom is het goed om te weten wat je precies in je nieuwe huis moet doen. Hieronder lees je precies welke zaken je geregeld moet hebben, voordat je terecht kunt in je nieuwe huis.

Energie in je nieuwe woning

Om te beginnen is het belangrijk dat je energie gaat regelen in je nieuwe woning. Vooral als je halsoverkop bent verhuisd, kan het zijn dat je met spoed energie nodig hebt. Gelukkig kun je in speciale gevallen gebruikmaken van een spoed energie contract. Met dit contract heb je zonder problemen binnen no time energie in je woning en kun je daarvan ook gebruikmaken. Energie in je nieuwe woning kan natuurlijk ook op andere manieren geregeld worden. Zo kun je een vast energiecontract afsluiten waar je lang mee vooruit kunt. Zonder energie in je woning heb je namelijk geen stroom en geen licht. Kies dus een contract dat past bij jou en ga verder bezig met je verhuizing.

Overschrijven van adres

Daarnaast is het ook van belang dat je de gemeente informeert over je nieuwe woonadres. Zo moet je zeggen dat je adres is veranderd. Op die manier weten ze waar je woont, kun je de juiste post ontvangen en kan ook je afval bij je woning worden opgehaald. Het is dus van belang om je adreswijziging door te geven bij de gemeente, bij je werk, abonnementen en andere belangrijke instanties die je adres nodig hebben. Ook kun je ervoor kiezen alle post te laten doorsturen via de PostNL verhuisservice.

Woning leefbaar maken

Het is natuurlijk logisch dat je je moet laten overschrijven van adres, dat je een energiecontract af moet sluiten, maar het is natuurlijk ook prettig om je woning zo snel mogelijk leefbaar te maken. Zo is het verstandig om prioriteiten te stellen in je woning, zodat je snel kunt gaan verhuizen. Maak bijvoorbeeld eerst de keuken, de badkamer en het toilet in orde.

Vervolgens is het verstandig om een likje verf op de muren te smeren in een kleur die past bij jou en die je mooi vindt. Er zijn heel veel verschillende kleuren die je kunt kiezen als het gaat om verf. Naast verf kun je ook gaan voor behang. Kies een kleur, een printje of een reliëf die past bij je nieuwe woning en ga genieten. Als je de muren af hebt gemaakt, kun je je vloeren installeren en kun je zonder problemen de meubels in je woning plaatsen. Op die manier maak je je woning klaar om te leven en kun je gaan verhuizen.

Meubels die een must zijn

Aangezien je je woning leefbaar moet maken, dan hoort daar natuurlijk ook een aantal meubels bij om het leefbaar te maken. Zo kun je bijvoorbeeld niet zonder een eettafel met stoelen. Als het je eerste woning is, dan hoeft het niet per se mooi te zijn. Een tafel kun je namelijk gemakkelijk tweedehands kopen met ook nog eens mooie stoelen. Verder is het natuurlijk ook prettig als je een bank hebt met een televisie waar je lekker tot rust kunt komen. Op die manier bied je jezelf ook de ruimte voor ontspanning.

Ook is dit de uitgelezen kans om te kiezen voor een nieuw bed; het oude kan bij het grofvuil, dit scheelt al een stuk verhuizing en je begint fris op een goed bed. Een goede nachtrust is erg belangrijk en zeker niet te missen voor in je woning. Kies een bed dat past bij de kleuren van je slaapkamer, kies een goede dekbedovertrek en kom tot rust in je nieuwe woning.