Verbouwen, Klussers en Klusbedrijf

Je wilt je badkamer -laten- verbouwen, of je overweegt iets anders grondig aan te pakken in je woning. Leuke verbouwingsplannen krijgen langzaam vorm. Het is in dit geval handig om eerst  e.e.a. op een rijtje te zetten wat betreft het verbouwen en het vinden van een goed klusbedrijf of klussers!

Inspiratie:

  • Doe ideeën op bij bouwmarkten, speciaalzaken, woonwebsites en woonmagazines e.d. over welke producten en materialen je wilt aanschaffen.

Vergunningen:

  • Wanneer de verbouwing iets aan de buitenkant van je woning verandert, informeer dan bij je gemeente of je een vergunning voor de verbouwing nodig hebt.

De verbouwing in kaart brengen:

  • Maak een plattegrond van de ruimte welke je wilt verbouwen. Teken op schaal waar je welk onderdeel wilt hebben. Let op dat de ruimte praktisch en functioneel blijft en houdt rekening met bestaande leidingen en dergelijke.
  • Bedenk ten eerste wat je zelf kunt op gebied van verbouwen! Bouwmarkten hebben vaak prima gratis klus-wijzers! Klussers kunnen altijd nog de echt lastige onderdelen uitvoeren.

Deskundige klussers vinden

  • Goede klussers, of een klusbedrijf vinden…dit is soms nog niet zo eenvoudig! Informeer bij voorkeur bij mensen om je heen of zij een goede ervaring hebben met bepaalde klussers of een klusbedrijf: dit is erg belangrijk!
  • Lukt het je niet om via vrienden & bekenden aan een goed klusbedrijf of aan klussers te komen, google dan eens op ‘klussers’ in jouw omgeving.  Zoek of je referenties kunt vinden. Tip: kijk op kluswebsite.nl , hier tref je, buiten klussers en bouwbedrijven, ook referenties aan.

Offerte klusbedrijf

  • Laat meerdere klussers, of een klusbedrijf, een offerte uitbrengen, laat de klussers de ruimte zien welke je wilt verbouwen. Bespreek grondig wat je wilt verbouwen, welke materialen je wilt gebruiken met het verbouwen (bijvoorbeeld, wat voor tegels/ bijzonderheden over producten dergelijke). Bespreek met de klussers voor welke materialen zij zorgen (bijvoorbeeld bouwmaterialen zoals tegellijm). Zorg dat zoveel mogelijk duidelijk is voor beide partijen. Maar ook, hoe lang duurt het verbouwen en wanneer wil je dit laten uitvoeren. Voeren de klussers het puin af tijdens het verbouwen? Laat dit alles meenemen in de offerte. Zorg dat je altijd een omschrijving en prijsopgave op papier hebt, welke door beide partijen is ondertekend, om géén extra kosten onderweg te krijgen!

Meer info: bouw.startkabel.nl.