Huizen te koop Duitsland

Je zoekt een huis in Duitsland. Voor- en nadelen over koopwoningen in Duitsland worden in het artikel Wonen grens Duitsland besproken. In dit artikel zullen we je uitleggen hoe je te werk gaat bij het zoeken naar huizen in Duitsland.

Huizen te koop Duitsland
Er zijn enkele grote Duitse woning verzamelwebsites die woningen tonen welke door een andere partij aangeboden worden.
Zie: Huizen te koop Duitsland
Huizen te koop Duitsland – Immonet
Huizen te koop Duitsland – Immobilien Scout 24
Huizen te koop Duitsland – Immowelt
Huizen te koop Duitsland – Immopool (Volksbank)
Huizen te koop Duitsland – Immo Deutschland

Het komt voor dat deze Duitse Huizen sites onderdeel zijn van een Duitse bank. Regelmatig is de makelaar namelijk een bank, zoals bijvoorbeeld een grotere bank in Duitsland, De Volksbank. Dan schakelen huiseigenaren ook soms nog een andere makelaar in, waardoor de nieuwe koper ook deze kosten kan betalen. Informeer altijd bij de hoofdpartij of er meerdere makelaars zijn verbonden aan de verkoop.

Nederlandse grensmakelaars: Service of overbodig?
Natuurlijk is de Duitse woningmarkt onbekend gebied voor vele Nederlanders en zijn er andere spelregels, maar het aankoop proces kun je ook zelf regelen.
Een (Nederlandse) grensmakelaar biedt service en begeleiding in principe van bezichtiging tot aankoop van een woning; dit kan je de nodige zorgen ontnemen, of, in bepaalde gevallen, de nodige zorgen geven. Zie meer hierover in dit artikel. Zorg in ieder geval ten alle tijden dat je meerdere referenties kunt nagaan over de grensmakelaar met wie je eventueel zaken wilt doen.
Zoek bijvoorbeeld in Google op de naam van de grensmakelaar.
Wanneer je echter gemakkelijk zelfstandig te werk gaat en je enigszins verdiept in het aankoopproces kun je jezelf de kosten besparen van een grensmakelaar.

Uit eigen ervaring kunnen wij melden dat een grensmakelaar inschakelen zeker geen meerwaarde hoeft te betekenen bij het zoeken naar een huis in Duitsland, of bij het aankoop-begeleidingsproces van woning in Duitsland.
Er zijn Grensmakelaars die inhaken op het onbekende;  zij bieden, tegen soms ruime vergoeding, begeleiding zoals het controleren van het koopcontract en proberen woningverzekeringen aan de klant te verkopen.

Woningen te koop Duitsland: ervaringen derden met de grensmakelaar
Stichting Wonen in Duitsland

Woningen te koop Duitsland: waar let je op?
Een koopcontract kun je altijd nog door een Nederlands grens notariskantoor laten doornemen. Informeer naar de prijs, deze zal vaak een stuk lager liggen dan wat je aan een grensmakelaar betaalt. Maak vooraf een afspraak, zodat de notaris het contract kan doornemen, voordat je het koopcontract daadwerkelijk gaat tekenen bij de Duitse notaris.

Een woning uitzoeken in Duitsland kun je prima zelf! Zie bovenstaande website-adressen.

Woningverzekeringen kun je prima bij een Duitse bank afsluiten, zij weten er alles vanaf.

Realiseer je dat binnen de grensgebieden letterlijk vaak de grens tussen Duitsland en Nederland ‘vervaagt’ op bepaalde terreinen: bij Nederlandse organisaties, zoals een makelaar of bank, zijn er vaak medewerkers aanwezig die zowel de Nederlandse- als de Duitse taal vloeiend spreken. Dit geldt ook andersom; in de Duitse grensgebieden tref je binnen organisaties Duitsers die ook vloeiend beide talen spreken en je vlot kunnen helpen.

Woning kopen Duitsland informatie