Keramiek Tegels

Keramiek tegels bestaan in de basis uit gebakken klei. Er zijn enkele soorten keramiek tegels verkrijgbaar, die voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Lees meer…

Terracotta Tegels
De terracotta tegel bestaat alleen uit klei en wordt op een lage temperatuur gebakken. Deze tegel is ongeglazuurd, hard maar poreus en niet waterdicht. De kleur van de terracotta tegel ligt tussen bruin en beige. Wil je deze tegelsoort gebruiken dan kun je deze voor gebruik het beste bewerken met lijnolie of vernis.

Faience Tegels
Faience tegels zijn terracotta tegels voorzien van een email laag. Hierdoor is de Faience tegel verkrijgbaar in verscheidene kleuren. Deze tegelsoort is niet geheel slijtvast en wordt hierdoor vooral als wandtegel gebruikt in keukens.

Gres tegels
Aan de Gres keramiek tegels zijn mineralen toegevoegd en bestaan hierdoor dus niet alleen maar uit klei. Deze tegelsoort wordt veel heter afgebakken dan de bovengenoemde keramiek tegels en zijn bijzonder slijtvast. Je kunt ze zowel binnen- als buitenshuis gebruiken want deze tegel is vorstbestendig. Gres keramiek tegels zijn met en zonder email laag te verkrijgen.

Meer tegels? Lees ook eens..