Kurk Parket

Kurk Parket kom je tegenwoordig in menig interieur tegen. De vloer is gemaakt van schors en heeft door zijn vele luchtcellen een geluidsdempend effect en houdt warmte vast. Deze eigenschappen zorgen er voor dat kurk parket bijzonder geschikt is voor gebruik in appartementen.

Onderhoud Kurk Parket 
Kurk parket is alleen geschikt als parketvloer wanneer het product bewerkt is met waterbestendige lak. De lak is in vele varianten te verkrijgen, van hoogglans tot matte lak.

De lak is niet volledig krasbestendig, het is daarom aanbevolen de vloer dagelijks even te vegen of te stofzuigen. Houd ook rekening met meubelen, zoals stoelen, welke krassen op de vloer kunnen veroorzaken, plaats hier eventueel viltjes onder.
Om de vloer optimaal schoon te houden dweil je de vloer wekelijks met een speciaal schoonmaakmiddel voor kurk parket.

Jaarlijks onderhoud
De vloer dient jaarlijks, ter bescherming tegen slijtage, zeker 3 maal met een speciale polish te worden bewerkt. Dit brengt wel met zich mee dat de polish lagen vuil aan kunnen trekken. Om dit te reinigen dient de vloer te worden gestript. Hier zijn speciale middelen voor op de markt, te verkrijgen bij de speciaalzaak.