Gietvloer

De gietvloer is een bijzondere eye-catcher binnen het interieur, deze vloer wordt vaak geassocieerd met de industriële stijl. Binnen een modern interieur kan de gietvloer een fantastisch effect opleveren.

Eigenschappen
De gietvloer is over het algemeen slijtvast en sterk, mits je goede kwaliteit koopt. Bij een mindere goede kwaliteit gietvloer loop je de kans dat de vloer snel krassen oploopt, wat ook het geval kan zijn wanneer je voor hoogglans kiest! Laat je dus ten alle tijden goed informeren over de krasbestendigheid.

De vloer heeft een strak uiterlijk en je kunt de gietvloer in veel patronen laten aanbrengen. Nog een voordeel is dat vloerverwarming prima kan worden aangebracht, ook wanneer de oude vloer al beschikt over vloerverwarming. De gietvloer is eenvoudig schoon te maken met stofzuiger of vochtige doek.

Soorten gietvloer
In principe bestaan er twee soorten gietvloeren: Epoxy en Polyurethaan. Het verschil tussen de twee vloeren is met name dat Polyurethaan betere resultaten oplevert: deze vloer is enigszins flexibel en beweegt mee op de werking van elementen als vocht of droogte, er zullen minder snel scheuren ontstaan. Ook levert Polyurethaan uiteindelijk minder kleurverschil op, omdat deze gietvloer is afgewerkt met een anti UV-laag. Licht krijgt hierdoor minder kans kleurverschillen op te leveren.