LED Inbouw

LED verlichting staat voor Light Emitting Diode. Globaal houdt dit in dat LED lampen verlichting bieden door middel van diodes, wat elektronische onderdelen zijn. De diodes zetten elektriciteit om in licht. Dit in tegenstelling tot de ‘ouderwetse’ gloeilamp; deze geeft licht door middel van de gloeidraad. Iets wat uiteraard veel meer energie kost.

Maar ook de spaarlamp biedt niet het rendement van de LED lamp.

Even de voordelen van LED lampen op een rij:

Verbruik gloeilampen: 20 / 100 watt
Verbruik spaarlampen: 7 / 20 watt
Verbruik LED lampen: 0,2 / 6 watt

De LED lamp is een duurzaam product. Een LED lamp kan ruim 50.000 tot 100.000 branduren opleveren.
Daarom is LED verlichting relatief zeer voordelig. Met zoveel branduren zou je om de 6 a 8 jaar pas een lamp moeten verwisselen bij gangbaar gebruik.

De LED lamp wordt niet echt warm, zoals de gloeilamp. Hierdoor zullen dus verkleuringen aan wanden en plafond tot het verleden behoren.

LED Verlichting in kleur
Wat uitermate bijzonder is te noemen aan LED verlichting, is dat de LED lamp een heel scala aan kleur kan bieden. Via een afstandsbediening, of een paneel aan de muur, kun je de licht kleuren, tonen en sterkte instellen. Wat dit voor je interieur kan betekenen staat nog in de kinderschoenen, de mogelijkheden op gebied van LED verlichting zijn eindeloos. LED verlichting is en heeft de toekomst: op gebied van interieur verrijking, duurzaamheid en kostenbesparing.

LED Inbouw verlichting
LED inbouw is handig toepasbaar. Zoals eerder genoemd ontstaan er geen verkleuringsplekken op het plafond door verhitting. Let wel op wanneer je kiest voor LED inbouw dat de LED spots voldoende LED’s bevatten. Hoe meer LED’s aanwezig, hoe beter de spot van kwaliteit is. Houd ook rekening met de keuze voor kleurverlichting bij LED inbouw.
LED inbouw is ook, mits aangepast naar de omstandigheden, toepasbaar in vochtige ruimtes.