Natuursteen Openhaard Schouw

Heb je de ruimte in je woonkamer én heb je een goed rookkanaal, dan kan het plaatsen van een openhaard, en in het bijzonder een natuursteen openhaard, de finishing touch betekenen voor de woonkamer.

Welke natuurstenen openhaard schouw is geschikt voor de openhaard?
Het is natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een hitte bestendige natuursteen zoals: zandsteen, kalksteen, marmer, graniet of witsteen.
Kwalitatief goede natuursteen is het Belgisch hardsteen, ook wel witsteen genoemd. Witsteen is een verzamelnaam van natuurlijke steensoorten als kalsteen en zandsteen. Een klein nadeel van deze kalk-achtige natuursteen is dat deze enigszins bros is.

Een graniet natuursteen openhaard komt tegenwoordig minder vaak voor, hoewel deze natuursteen ook bijzonder geschikt is als openhaard schouw. Met name binnen een klassiek interieur komt deze natuurstenen schouw goed tot zijn recht.

Wil je geen standaard natuurstenen schouw omlijsting voor je openhaard, dan kun je de natuursteen openhaard schouw ook op maat laten maken. Het kost misschien iets meer, maar het effect kan zeer bijzonder zijn. Informeer hiervoor bij de specialist. Je kunt de openhaard volledig uit natuursteen laten optrekken in plaats van de inbouwhaard uit gipsplaat te laten bestaan.

Meer Natuursteen?

Meer openhaard?