Hoe maak je gehaktballen? Lekkere gehaktballen maken met beschuit!

Een lekkere gehaktbal past bij vele soorten gerechten, maar..  hoe maak je gehaktballen nu precies? Eenvoudig: met de juiste ingrediënten is de klus zo geklaard! Lees meer over gehaktballen maken met beschuit of paneermeel…

Gehaktballen maken met beschuit of paneermeel
Benodigdheden:

  • 1 kg Rundergehakt
  • 3 tenen Knoflook
  • 3 el Barbecue & grill kruiden
  • 2 theelepels Sambal
  • 4 Beschuiten óf:
  • 6 el Paneermeel
  • 2 eieren

Hoe maak je gehaktballen?
Hak de knoflook fijn. Wil je beschuit als bindmiddel, schuur deze dan tegen elkaar op tot kleine kruimels. Gebruik je liever paneermeel (is gemakkelijker en minstens zo lekker), voeg dan de omschreven hoeveelheid toe.

Vervolgens voeg je de overige ingrediënten toe. Was goed je handen (ringen af). Kneed nu het geheel samen totdat het gehakt voelbaar samenklit en ‘plakkerig’ wordt.  Nu kun je gehaktballen maken in de grootte naar wens. Laat het geheel nog even een uur staan in de koeling, zodat kruiden en knoflook goed kunnen intrekken.

Meer recepten? Gehaktballen braden – Hoe kroketten frituren Kroketten maken Ragout maken Draadjesvlees maken