Makelaars in Frankrijk – Franse makelaars

Er is veel over geschreven en veel over gezegd; makelaars in Frankrijk. De reputatie van Franse makelaars is soms nogal discutabel. Hoe komt dit? En hoe werkt het Franse makelaars systeem? Lees hier meer info over Franse makelaars…

Makelaars in Frankrijk: Wanneer je op zoek bent naar een koopwoning in Frankrijk dan kun je:

Dan blijft over het zoeken naar een huis in Frankrijk via Franse makelaars. In elk groter plaatsje tref je wel een makelaar. Goed, maar wat kennis over het Franse makelaars systeem is best handig om bij voorbaat te weten. Wat moet je weten over makelaars in Frankrijk:

  • De verkoper biedt zijn woning regelmatig aan bij zo’n 4 makelaars in Frankrijk.
  • Deze makelaars verdelen onderling de courtage, welke de koper dient te betalen.
  • De courtage ligt meestal tussen 5 á 10 % van de vraagprijs.
  • De prijs voor dezelfde koopwoning kan bij alle 4 de makelaars verschillen! Heb je een interessante koopwoning gezien in de krant of etalage, ga dan opzoek in de krant of bij een andere makelaar of dezelfde woning voor minder wordt aangeboden! Want doe je eenmaal zaken met die ene Franse makelaar dan kun je niet overstappen naar een ander.
  • Officiële Franse makelaars bezitten een Carte Professionelle (vergunning om te mogen optreden als makelaar).  Informeer of jouw makelaar een Carte Professionelle heeft.
  • Franse makelaars regelen niet, zoals in Nederland wel het geval is, de gehele aankoop procedure.

Meer Frankrijk info? Huis kopen/ voordelig wonen Limousinverborgen gebreken huis FrankrijkNederlandse makelaars in Frankrijk