Houten vloeren van Dutzfloors

Binnen Wonen & Interieur helpen we je graag op weg tot het maken van de beste keuze van jouw perfecte houten vloer en het juiste onderhoud. Dit doen wij in samenwerking met gerenommeerd houten vloerspecialist Dutzfloors.

Kennis is winst in je zoektocht naar je houten vloer

Begin je zoektocht naar de perfecte houten vloer met het inwinnen van advies van een vloerspecialist. Het is belangrijk dat de vloer past bij jouw interieur en uitstraling en niet andersom!

houten vloer

Je kunt je alvast online oriënteren om inspiratie op te doen. Breng vervolgens een bezoek aan een showroom, zoals die van Dutzfloors in Heerenveen. Zij hebben een kwalitatief hoogwaardig productaanbod met diverse soorten hout, patronen, breedtes, diktes, lengtes en bewerkingen. Hier staat een specialist voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bespreek met de specialist wat voor uitstraling je wilt bereiken. Voor een tijdloze uitstraling is eikenhout nog altijd de populairste houtsoort. Eikenhout laat zich goed bewerken en kan bijvoorbeeld gerookt, gezaagd, geborsteld, verouderd, gebeitst en gebrand worden. De afwerking kan met olie of lak. Wanneer je een ruimtelijk effect wilt creëren, dien je na te denken over de lengte, breedte en legwijze van de planken. Heb je al nagedacht over vloerverwarming? Dit kan goed gecombineerd worden.

Mocht je na het bezoeken van de showroom nog niet uit je keuze zijn, neem dan een aantal monsterborden mee naar huis. Kan je thuis rustig je besluit nemen.

Onderhoud |Hoe je lang plezier kan hebben van je houten vloer

Na een lange zoektocht heb je met zorg de perfecte houten vloer gekozen dat je interieur afmaakt. In een huis wordt geleefd, hierdoor zal de vloer na verloop van tijd sporen van slijtage gaan vertonen. Maar wees gerust, goed onderhoud kan dit voorkomen.

houten vloer 2

Gebruik voor het onderhouden van je voer hetzelfde merk als waarmee je vloer geolied is. Bij een Osmo behandelde vloer is het van belang om deze eens in de 2 a 3 weken te behandelen met parketzeep. Daarnaast is het verstandig om de houten vloer jaarlijks te voorzien van onderhoudsolie. Dit maakt je vloer vuil- en waterafstotend en slijtvast.

Gebruik voor houten vloeren geen algemene schoonmaakmiddelen zoals Andy of Ajax, dit zal na verloop van tijd je vloer dof maken.

Twijfel je over welk onderhoudsmiddel het meest geschikt is voor jouw vloer? Vraag het een professionele vloerspecialist zoals Dutzfloors. Zij kunnen het beste onderhoudsmiddel voor jouw vloer aanbevelen. Bekijk de website voor het assortiment.

Over Dutzfloors

Dutzfloors is een CBW-erkende vloerspecialist, die de productie van kwalitatief hoogwaardig houten vloeren in eigen beheer hebben. Vanaf de inkoop van de beste kwaliteit Europees eikenhout tot de laatste afwerking, zij kunnen jouw droomvloer creëren! Goed om te weten, je krijgt 15 jaar garantie op het loslaten van de toplaag en ze leggen vloeren door heel Nederland.