Warmere zomers, koop een split unit airco

Als het erg warm is, is het fijn als u binnen ook wat kunt koelen, zodat het aangenamer is om er te zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt met een split unit airconditioning. Een split unit airco kan verwarmen en koelen en u kunt hem altijd uitbreiden. De afgelopen jaren hebben de meeste mensen het zelf wel ervaren, het kan in de zomer al heel snel boven de dertig graden worden. Een paar dagen is het vaak wel houdbaar, ook binnen, maar na een tijdje trekt de warmte ook naar binnen en dan kunt u het binnen niet meer koel houden. Het is dan fijn om toch voor verkoeling te zorgen, dankzij een split unit airco kan de temperatuur binnen aangenamer worden. Het kan dan in korte tijd een paar graden afkoelen en dat is vaak net genoeg, zodat u het binnen beter kunt hebben. Met name als u ook moet werken is het wel zo fijn als u niet in de hitte hoeft te zitten.

Voordelen split unit airconditioning

Het grootste voordeel van een split unit airco is dat deze erg stil is. Ook is deze erg laag in het energieverbruik en is erg efficiënt. Een ander voordeel is dat u deze zowel in de zomer als de winter kunt gebruiken. In de winter kunt u hem gebruiken om de woning te verwarmen. Maar in de zomermaanden gebruikt u hem om de ruimten in huis te verkoelen. Het kan dan namelijk erg warm zijn en dan is het toch fijn dat u op deze manier kunt zorgen voor een aangename temperatuur in de woning. Als u thuis moet werken is het fijn, maar ook als u dieren heeft is het fijn dat zij niet de hele dag in de warmte zitten.

Split unit airconditioning aanschaffen

Het is mogelijk om op ieder gewenst moment een split unit airconditioning aan te schaffen. De keuze voor een split unit airco is zo gemaakt. Deze is namelijk bijna geluidloos, energiezuinig en is flexibel in meerdere ruimten. Het is dan aan u wat u er aan uit wilt geven. Er zijn namelijk verschillende merken en die hebben allen weer hun eigen voordelen. Daarom raden we u aan om u er ook in te verdiepen en dan ziet u vanzelf wat de mogelijkheden zijn per systeem zoals bijvoorbeeld een multi split airco inclusief montage. In ieder geval is een split airco een echte aanrader, en zeker met het oog op de warme zomers waar we mee te maken hebben. Het beste kunt u er tijdig bij zijn, wanneer de warmte namelijk wordt aangekondigd kan het zomaar een run worden op dergelijke systemen. Gelukkig heeft u nu alle tijd om een goed systeem te kiezen wat binnen uw budget past en aan uw wensen voldoet.

Hoe werkt een split unit airco?

Bij een split unit airco zal de binnen unit de warmte onttrekken uit de ruimte waar dat deze is geplaatst. Vervolgens gaat de warmte langs een warmtewisselaar en dan wordt de lucht gekoeld en wordt dan terug in de ruimte geblazen. Vervolgens gaat de warmte lucht naar buiten en dan wordt het water afgevoerd. De split unit airco heeft altijd twee units, minimaal. Er is namelijk een airco aan de binnenkant van de muur waar de koude lucht naar binnen wordt geblazen. Maar er is ook een airco aan de buitenkant van de muur die warme lucht afvoert. Meestal wordt de airco aan de bovenkant van de wand geplaatst.

Splitunitairco.nl
Kazerneplein 21a
4201 MB Gorinchem