Mobiele airco tips

Bij het aanschaffen van een mobiele airco is het belangrijk dat deze optimaal werkt. Je wilt namelijk zo snel mogelijk de hitte uit je woning krijgen. Door de mobiele airconditioning op de juiste manier te installeren, kan je ervoor zorgen dat deze optimaal koelt. Eerst zou je een keuze moeten maken welke mobiele airco jij wilt gaan gebruiken. Er zijn veel verschillende types en heel veel verschillende prijzen. Zoek daarom altijd naar een verschillende mobiele airco aanbiedingen! Lees de onderstaande tips en tricks om het optimale uit jouw mobiele airco te halen.

De juiste plek voor de airconditioning

Helaas moet je een mobiele airconditioning altijd in de buurt van een deur of raam neerzetten. Dit komt, omdat de mobiele airco is voorzien van een afvoerslang. Deze afvoerslang moet naar buiten worden begeleid om de warme lucht uit de woning te halen. Bij een zogeheten dakraam is het lastiger om de slang uit het raam te krijgen en deze af te dichten. Er zijn verschillende afdichting set voor een mobiele airco. Heeft u een schuifraam of een schuifdeur? Dan kunt u ook gebruik maken van een raamafdichting voor een mobiele airco. De Inventor Chilly 9000 BTU is een mobiele airco, waarbij een raamafdichting gratis wordt meegeleverd. Let op dat de mobiele airco z’n 35 centimeter van de kant van de muur is geplaatst. Zorg ook voor zo min mogelijk spullen op de mobiele airco, dit kan er namelijk voor zorgen dat de mobiele airco minder warme lucht kan aanzuigen!

Het onderhouden van de mobiele airco

Wanneer je een mobiele airco 9000 BTU gaat aanschaffen is het van belang om deze goed te onderhouden. De filters van de mobiele airco moeten namelijk eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden om pollen te verminderen. Dit het beste worden gedaan op het moment dat de mobiele airco wordt opgeruimd en wanneer deze weer van zolder wordt gehaald. Zo kan de mobiele airco haar optimale koelcapaciteit bewaken voor jou huis. Voor de rest is de mobiele airco zo goed als onderhoudsvrij. Ook hoef je een mobiele airco niet bij te vullen. Dit is alleen nodig bij de zogeheten aircoolers.

Na het lezen van dit artikel weet je welke mobiele airco je nodig hebt. Op welke plek je de mobiele airco het beste kunt plaatsen en welk onderhoud je moet verrichten aan je mobiele airconditioning. Het enige wat nu nog moet gebeuren is dat het weer warm wordt in Nederland.

Nu kun je weer gaan genieten van een koele Nederlandse zomer!