Mobiele airco tips

Er zijn veel verschillende types mobiele airco’s in verschillende prijscategorieën. Lees onze onderstaande tips en tricks om het optimale uit een mobiele airco te halen en ontdek of een mobiele airco al dan niet geschikt is voor jouw huis.

De juiste plek voor de airconditioning

Eerst een belangrijk aspect van de mobiele airco: helaas moet je een mobiele airconditioning altijd in de buurt van een deur of raam neerzetten. Dit komt omdat de mobiele airco is voorzien van een afvoerslang. Deze afvoerslang moet naar buiten worden begeleid om de warme lucht uit de woning te halen. Veel mobiele airco’s kunnen overigens óók verwarmen, een groot pluspunt.

Bij een zogeheten dakraam is het lastiger om de slang uit het raam te krijgen en deze af te dichten. Er zijn verschillende afdichting set voor een mobiele airco. Is er een schuifraam of een schuifdeur aanwezig? Dan kun je gebruik maken van een raamafdichting voor een mobiele airco. Bij de meeste mobiele airco’s wordt deze raamafdichting gratis meegeleverd. Let op dat de mobiele airco z’n 35 centimeter van de kant van de muur wordt geplaatst. Zorg ook voor zo min mogelijk spullen op de mobiele airco, dit kan er namelijk voor zorgen dat de mobiele airco minder warme lucht kan aanzuigen!

Het onderhouden van de mobiele airco

De filters van de mobiele airco moeten eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden om pollen te verminderen. Dit het beste worden gedaan op het moment dat de mobiele airco wordt opgeruimd en wanneer deze weer van zolder wordt gehaald. Zo kan de mobiele airco haar optimale koelcapaciteit bewaken voor jou huis. Voor de rest is de mobiele airco zo goed als onderhoudsvrij.

Ook hoef je een mobiele airco niet bij te vullen. Dit is alleen nodig bij de zogeheten aircoolers. Aircoolers werken totaal anders dan een airco; zij ontvochtigen niet, maar maken een ruimte juist vochtiger. Maak dus een gedegen afweging bij het kiezen van een mobiele airo, of aircooler – want de aircooler heeft geen slang naar buiten, wat ook een voordeel kan zijn.