4 tips om de badkamer voortaan langer schoon te houden

Ah, heerlijk als de badkamer weer helemaal fris is. Uren geboend en het resultaat mag er wezen. Helaas volgen al snel de eerste douchebeurten en merk je na enkele dagen al dat het harde werk voor niets is geweest. Hier word je natuurlijk niet blij van. Wanneer een ruimte dusdanig intensief wordt gebruikt, hou je dit eigenlijk niet tegen. De badkamer moet dan ook eigenlijk wel elke week gereinigd worden. Heb je geen zin om elke week uren schoonmaaktijd kwijt te zijn aan de badkamer? Of ben je het zat dat je harde werk na enkele uren alweer teniet wordt gedaan? Met behulp van de volgende vier tips blijft de badkamer voortaan net wat langer schoon. Zo wordt de badkamer schoonmaken een stuk leuker.

1. Dagelijks schoonmaken

Vind je het elke keer weer een enorme tijdrovende klus om de badkamer te reinigen? Dan is de kans groot dat je wekelijks één grote schoonmaakbeurt doet. Dit betekent echter ook dat er heel wat te doen is. Je kunt jezelf op de lange termijn veel tijd besparen door er dagelijks voor te zorgen dat de badkamer er netjes uitziet. Zorg ervoor dat de badkamer na elk gebruik weer schoon is. Zet standaard een emmertje met schoonmaakmiddelen in de badkamer. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om even een doekje over de wastafel of door het toilet te halen. Haal ook na elke douchebeurt snel een wisser langs de muren. Dit kost maar enkele minuutjes van je tijd, maar is wel erg effectief om de badkamer langer schoon te houden.

2. Voldoende opbergruimte

Er is niets vervelender dan een overvolle wastafel. Hoe meer spullen in het zicht staan, hoe sneller deze stof zullen vangen. Daarom is het belangrijk om extra opbergruimte te creëren. Dat is niet altijd even gemakkelijk in een relatief kleine ruimte. Wees daarom kritisch. Welke spullen moeten echt in de badkamer staan? En welke zou je eventueel ook in een andere ruimte kunnen plaatsen? Leg bijvoorbeeld standaard vijf handdoeken neer, maar laat de rest van de voorraad lekker in de kledingkast liggen. Zo bespaar je ruimte en is er meer plek voor andere essentials in de kasten.

3. Toilet reinigen

In veel badkamers is er ook een extra toilet aanwezig. Heel prettig, maar ook deze plek trekt natuurlijk veel bacteriën aan. Het is verstandig om het toilet zeker elke dag even snel te reinigen. Gebruik voldoende toiletreiniger, hang een toiletblokje op en spoel altijd door met het deksel naar beneden. Op die manier krijgen bacteriën nauwelijks kans om zich in de badkamer te verspreiden.

4. Maak een doos met schoonmaakbenodigdheden voor de badkamer

Er zijn van die producten die echt onmisbaar zijn in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakdoekjes om even snel een doekje over de toiletbril te halen. Of een wisser voor het drogen van de wanden. Fijn als je hier niet naar hoeft te zoeken. Maak daarom een doos met schoonmaakbenodigdheden voor de badkamer. Zo maak je het jezelf gemakkelijker om de badkamer schoon te houden.