Waarom jij een goede makelaar nodig hebt

Wanneer je er eenmaal klaar voor bent om een nieuwe woning te kopen en je huidige woning te koop aan te bieden, breekt er doorgaans een spannende tijd aan! Zal de verkoop vlotten en ontvang je wel het beoogde bedrag? Deze 2 pijlers vormen een zeer belangrijk aspect voor je plannen. Maar ook de uitdaging rond complexe zaken, zoals juridische termen, de onderhandelingen, inspecties en het regelen van de financiën komen om de hoek kijken.

Je weet daarbij nooit waar je niet aan denkt; wat zie je mogelijk over het hoofd? Dit is waar een goede NVM makelaar een wereld van verschil kan maken. Een NVM makelaar mag eigenlijk niet ontbreken bij het aankopen van je nieuwe woning.

Wat is de meerwaarde van een NVM makelaar?

  1. Visie en kennis: NVM makelaars kennen de lokale markt als geen ander. Ze doorzien de dynamiek van de lokale huizenmarkt en kunnen de prijs van een woning nauwkeurig beoordelen. Hierdoor kun jij een eerlijke prijs krijgen, of je nu koopt of verkoopt.
  2. Netwerk: NVM Makelaars hebben een uitgebreid netwerk van professionals die ze kunnen inzetten om jouw huis sneller te verkopen of het perfecte huis voor jou te vinden. Dit netwerk omvat onder andere andere makelaars, aannemers, inspecteurs en hypotheekadviseurs.
  3. Valkuilen: De NVM makelaar behoedt je voor misstappen en zal uitvoerig de eventuele VVE stukken doornemen, het omgevingsplan/ bestemmingsplan beoordelen en kent de valkuilen van bepaald type woningen – denk aan het fundament en dergelijke.
  4. Onderhandelingstechnieken: Onderhandelen is lang niet altijd even gemakkelijk, zeker met kapers op de kust. De NVM makelaar is vanuit expertise een effectieve onderhandelaar, die jouw belangen volledig behartigd.
  5. Afwikkeling documenten: Het kopen of verkopen van een huis gaat gepaard met een hoop papierwerk. Van koopovereenkomsten tot hypotheekdocumenten, een makelaar weet wat er nodig is en kan ervoor zorgen dat alles correct en op tijd wordt ingevuld en ingediend.
  6. Tijd en gemak: Met een goede makelaar aan jouw zijde hoef je je niet druk te maken over het regelen van bezichtigingen, het openen van je huis voor potentiële kopers, of het voeren van gesprekken met geïnteresseerde partijen. Jouw makelaar zal dit allemaal voor je regelen, zodat jij je op andere zaken kunt blijven focussen.

Het inhuren van een goede NVM makelaar kan dus het verschil maken tussen een stressvolle ervaring of juist een soepel, succesvol verloop van het koop- of verkoopproces. Twijfel dus niet en neem contact op met een ervaren makelaar, want de aan- en verkoop van een woning vormt een te belangrijke investering om ook maar iets aan het toeval over te laten.