Een mooie, stijlvolle vloer in de woning

Wanneer je toe bent aan een nieuwe vloer heb je tegenwoordig veel opties. Ga je voor stijlvol, mooi, onderhoudsvriendelijk en duurzaam? Dan is een klik PVC vloer echt iets voor jou. Een PVC vloer gaat vele jaren mee en kan in iedere ruimte van de woning worden toegepast. Zelfs in de badkamer, keuken en op de trap. Het heeft een slijtvaste toplaag waardoor er op stukken die veel worden belopen geen kale plekken ontstaan. Ook qua onderhoud heb je er nagenoeg geen omkijken naar. Stofzuigen en dweilen zorgt ervoor dat de PVC vloer er weer netjes en schoon bij ligt. Ideaal wanneer je een huishouden hebt met kinderen en/of huisdieren.

Eindeloos veel keuze

Wat je stijl ook is, je vindt er altijd een passende PVC vloer bij. Een industriële look, een landelijke uitstraling of een klassiek design; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is niet alleen in rechte planken of tegels te verkrijgen, maar ook klassieke visgraat PVC vloeren of met een Hongaarse punt behoren tot de mogelijkheden. Het patroon kun je, met een beetje handigheid, zelf leggen. Maar het is ook in een kant-en-klare uitvoering te koop. Je kunt kiezen uit vele kleuren. Van lichte tinten tot warme, donkere kleuren. Het is zelfs zo dat je de groeven en noesten in een PVC vloer met houtlook kunt zien én voelen.

Voordelen van een PVC vloer

Behalve dat een PVC vloer onderhoudsarm is en tegen een stootje kan werkt het ook geluiddempend. Waar een houten of laminaat vloer voor overlast kan zorgen qua geluid, is dat bij een PVC vloer niet het geval. Zo hebben de buren geen last meer van je wanneer je op hoge hakken loopt of de kinderen door het huis rennen. Nog een groot voordeel van PVC; het kan over vloerverwarming worden gelegd. Het neemt de warmte van het verwarmingssysteem goed op en verspreidt het door de hele ruimte. Hierdoor doet een PVC vloer niet alleen heel warm aan, zo voelt het ook daadwerkelijk.

Verschil tussen klik en plak PVC

Bij een klik PVC vloer worden de delen, net als laminaat, zwevend gelegd. Je klikt ze eenvoudig aan elkaar. Omdat het ook weer is te demonteren kun je de vloer meenemen naar een andere woning of een deel vervangen. Klik PVC heeft wel een ondervloer nodig, dit in tegenstelling tot plak PVC. Dit wordt direct verlijmd op de ondergrond. Wel moet deze ondergrond volledig vlak zijn omdat iedere oneffenheid te zien en te voelen is. Maar voor welk type je ook kiest: van een PVC vloer krijg je nooit spijt!