De juiste meubels kiezen voor jouw woning doe je zo

Toe aan een nieuw interieur? Veel mensen zouden het liefst elke dag nieuw meubilair uitzoeken, terwijl andere mensen van de gedachte alleen al nachtmerries krijgen. Meubels uitzoeken is niet voor iedereen weggelegd en ook niet iedereen vindt het leuk. Wij begrijpen dat helemaal! Gelukkig kan het uitzoeken van een passend nieuw interieur je ook makkelijk worden gemaakt. In dit artikel geven we je een paar tips voor het uitkiezen van nieuw meubilair, zodat je straks volop van jouw nieuwe aankopen kan genieten.

Doe inspiratie op

Weet jij al precies wat je wil? Dan kan je deze stap overslaan. Twijfel nog een beetje of heb je nog geen idee wat je precies zoekt? Dan is het verstandig om eerst inspiratie op te doen. Blader door woonmagazines en maak een ouderwets moodboard, kijk naar interieurprogramma’s op TV of zoek honderden afbeeldingen bij elkaar op Pinterest. Inspiratie opzoek kan op veel verschillende manieren. Bekijk jij meubels liever in het echt om te bepalen of het iets voor jou kan zijn? Ga dan langs in experience centers en woonwinkels.

Verdiep je in verschillende merken

Tegenwoordig maken veel merken verschillende meubelstukken, van eettafels tot servieskasten en zelfs banken, zoals de bij Leolux meubels. Vaak brengt een merk een serie meubelstukken uit: lekker makkelijk voor de consument, want deze meubelstukken passen gegarandeerd bij elkaar. Zo hoef jij niet ver te zoeken en hoef je niet bang te zijn of de meubels uiteindelijk wel bij elkaar passen en een mooi geheel vormen. Uiteraard hoef je niet voor een set van een merk te gaan en mag je ook gewoon combineren, maar het kan wel een uitkomst zijn voor de mensen die niet te veel tijd willen besteden aan het uitzoeken van een nieuw interieur.

Bepaal wat je niet leuk vindt

Wist je dat bepalen wat je juist niet bevalt misschien wel net zo waardevol is als bepalen wat je wel bevalt? Als jij je huidige interieur vervangt omdat je het zat bent, is de kans groot dat er een reden is waardoor je het zat bent. Is het de kleur, de vorm, het materiaal, het zitcomfort? Probeer voor jezelf te achterhalen waarom je graag jouw bank of eetkamerstoelen wil vervangen. Hierdoor krijg je namelijk al een beter idee van wat je juist wel wil.

Laat je adviseren door experts

Verwacht je niet dat je er zelf uitkomt? Geef het inrichten van jouw huis dan volledig uit handen en schakel de hulp van een interieuradviseur in. Deze kunnen het inrichten van welke ruimte dan ook volledig van jou overnemen. De meeste adviseurs leveren een aantal verschillende ideeën aan, waaruit jij vervolgens kan kiezen. Dan is het alleen nog maar een kwestie van meubels bestellen en laten bezorgen. Lekker makkelijk!

Wil je jouw interieur niet volledig uit handen geven? Laat je dan adviseren door een verkoper in een woonwinkel. Zo heb je het zelf nog in de hand, maar krijg je wel een beetje sturing. Handig voor de mensen die weten wat ze zoeken, maar niet weten of het bij elkaar past en bij hun leven past!