Hotel Chique interieur, vergeet de trap niet!

Wie gisterenavond naar weer een lekkere herhaling van KZK (‘Kopen Zonder Kijken’) heeft gekeken, zag daar het stel Wèralucië en Said. Ze waren in eerste instantie niet bepaald in hun element met de aankoop van hun “nieuwe woning”. Sterker, juist over deze woning had Wèralucië een nachtmerrie gehad, na hun ‘woning-speurtocht-per-auto’. Ik kon m’n lach niet onderdrukken toen Wèralucië ook echt allemaal kleine ‘hokjes’ aantrof. Maar daarvoor moet je even de show terugkijken. Maar jeetje: die trap metamorfose, ja, het maakt écht verschil uit voor je interieur.

Opzichtige open trap in woonkamer

In hun nieuwe woning prijkte een zeer opzichtige open trap pontificaal in de woonkamer. Een dergelijke open trap is ondertussen echt niet meer van deze tijd. Dat vonden Bob Sikkens en interieurstyliste Roos Reedijk ook. De open trap onderging een prachtige traprenovatie, die het geheel weer terugbracht naar deze tijd. De tijd van Hotel-Chique dus, en daar past geen open trap bij die de hele woning naar de jaren 90 terug slingert en die zorgt voor een gebrek aan privacy door het hele huis – en alles super gehorig maakt. Je woning moet rust uitstralen; dit is geen rust.

Trapombouw met glazenschuifdeuren, wie wil het niet

Jaloersmakend mooi was de trapombouw geworden. Dankzij de ombouw werd direct een mooi hoekje gecreëerd in de woonkamer, waarlangs de hoekbank (in u-vorm, erg mooi), geplaatst kon worden. De trapombouw zelf was voorzien van een glazenschuifdeur, natuurlijk in een zwart metalen ombouw. En ook de traptreden kregen een moderne look. De trap bekleden is een nieuwe trend: de treden krijgen een volledige make-over door de omlijsting die per trede wordt aangebracht. Anti-slip matjes kunnen dus écht niet meer op een trap.

Trap Trends

Denk nooit: ach, het is de trap maar. Nee, ook de trap maakt onderdeel uit van het interieur. Kijk maar even op ‘Uitzending gemist‘ om de trap make-over te bewonderen van Wèralucië en Said. Het hele interieur krijgt er een totaal andere aanblik door: jaloersmakend mooi!

Er zijn heuse traptrends gaande. Zoals al aangegeven vormen ‘overzettreden’ de ultieme oplossing voor een wat minder strakke trap. Jeminee, wat knapt je trap daarvan op zeg. Trappen kunnen in vele materialen een make-over krijgen. Je kunt zelfs voor betonnen treden kiezen, of een natuurlijk houten trap van ongepolijst hout. Prachtig, het vormt dé oplossing voor een smaakloze, wat gedateerde trap. En op deze manier kun je de trap echt laten aansluiten bij de rest van het interieur. Een luxe trap, en dat is één ding wat zeker is, dóet wat voor je interieur. Maar dit geldt ook zeker voor een moderne trapombouw.

Méér ruimte creëren met trapombouw

Wie een open trap heeft en deze ondertussen meer dan zat is: bekijk de uitzending en doe er je voordeel mee. Door een supergave trapombouw te plaatsen, mét glazen schuifdeuren, creëer je niet alleen meer rust in je interieur, je creëert ook echt “meer interieur”, je krijgt er meer ruimte voor terug, want nu kun je meubels pal aan de nieuwe wand plaatsen; iets wat je bij een open trap gewoon niet doet.