Verlichting

Naast vloeren & muren is ook verlichting een belangrijke sfeerbepaler in je woning. Niet alleen ’s avonds, maar ook overdag, wanneer je het licht niet aanhebt, kunnen hanglampen een prachtige eye-catcher zijn! Waar let je op bij aanbrengen van verlichting binnen je interieur?

Verlichting & Interieur
Je kunt met optimale verlichting de finishing touch toebrengen aan je interieur. Zodra je bepaalt hebt wat jouw interieur wensen zijn en je grotendeels je woning hebt ingericht, kan de zoektocht naar verlichting beginnen!

Kroonluchter
De kroonluchter past prima in het klassieke interieur, zoals we het allemaal kennen. Maar wist je dat de kroonluchter ook verrassend mooi kan uitkomen in een modern landelijk interieur? De kroonluchter geeft mooi heldere verlichting. In het speels-moderne interieur is de plastic kroonluchter, als kek verlichting, nu wel over zijn hoogtepunt heen.

Fantasie Hanglampen

Fantasie hanglampen zijn regelmatig een variant van de kroonluchter, of Arabische hanglampen. Er zijn prachtige fantasie hanglampen te koop; kleurrijk en verwerkt met glas & metaal.
Wijds uitlopende hanglampen, voorzien van vele lichtjes, bieden geweldige verlichting in je interieur èn zijn daarnaast een blikvanger! Let wel: voordelige versies van deze hanglamp kunnen naar kitsch neigen. Kies kwaliteit wanneer je deze hanglamp wilt kopen!

Wandlampen
Wandlampen komen vooral mooi uit in gangen, kleinere hallen, badkamers of naast deuren. Voor de badkamer koop je natuurlijk verlichting welke vochtbestendig is.
Wandlampen kunnen een riante sfeer geven aan je woning. Wil je wandlampen gebruiken, let dan op de afwerking: gebruik van plastic in het design geeft al snel een ‘armoe-look’.

Staande lamp
Een staande lamp mag eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Sfeervolle verlichting, vaak voorzien van demper en mogelijkheid tot sterke verlichting. Het mooiste komt de staande lamp tot zijn recht bij een groepering meubelen in de woonkamer, zoals het zitgedeelte. Handig is het om de staande lamp bij een stoel of bank te plaatsen, zodat je over genoeg licht beschikt wanneer je ’s avonds wilt lezen.

Led Verlichting
Led verlichting, we kunnen er niet meer omheen. Stukje bij beetje wordt gloeilamp verlichting vervangen door led lampen of spaarlampen.
Daar waar een spaarlamp langzaam ‘opwarmt’ en niet direct zijn licht capaciteit biedt, geeft de led lamp meteen 100% verlichting.
Een led lamp kan wel 20 jaar meegaan. Veel langer dus dan spaarlamp verlichting. Helaas zijn de kosten wel enigszins hoog van de led lamp. Desondanks haal je op termijn de kosten van led lamp verlichting eruit.
De led lamp is verkrijgbaar als vervanger voor: TL verlichting, Halogeen verlichting en gloeilamp verlichting.