Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn erg populair. Niet zo vreemd overigens, want de keuze van kleur en prints zijn eindeloos en laminaatvloeren zijn over het algemeen voordelig in aanschaf. Een ander voordeel is het onderhoud: laminaatvloeren hebben geen speciale behandeling nodig.

Wat zijn laminaatvloeren
De toplaag van laminaatvloeren is gemaakt van kunsstof, daaronder bevindt zich een fotoprint van de afbeelding, dit kan hout zijn maar ook bijvoorbeeld een tegelprint. De onderlaag van laminaat bestaat uit HDF of MDF, wat in de kern samengeperst hout is. De kwaliteit van HDF is overigens beter dan die van MDF.

Eigenschappen laminaatvloer
De bovenlaag van laminaatvloeren is waterbestendig, de onderlaag echter niet. Reinig dus nooit de vloer met een zwaar vochtige dweil. Je kunt de laminaatvloer prima reinigen met stofzuiger en lichtvochtige dweil.
Laminaatvloeren staan bekend om hun hardheid, laat je iets echt zwaars op het laminaat vallen, dan kan het gebeuren dat er een stuk van het laminaat breekt, houd daarom uit voorzorg een pakket laminaat achter. Laminaatvloeren bieden daarnaast de prettige voordelen dat zij kleurecht zijn, gemakkelijk zelf te leggen, bestand tegen vlekken en hygienisch in gebruik zijn.

Klik laminaatvloer
Klik laminaatvloer is erg gebruiksvriendelijk; de vloerdelen worden in elkaar geklikt, het gebruik van lijm is hierbij overbodig.