Energie Besparen

Goed omgaan met ons milieu houdt ook in energie besparen daar waar mogelijk. Wil je gemakkelijk energie besparen? Lees onderstaande tips

Energie besparen

LED Verlichting
LED verlichting is momenteel dè manier van energie besparen op verlichting. De LED Lamp mag duurder zijn in aanschaf dan de spaarlamp of gloeilamp, hij gaat daarentegen vele malen langer mee en is hiermee voordeliger voor je portemonnee en voor milieu.

Besparen op water met stortbak
Gebruik eens wat vaker het kleine spaarknopje op je toiletbak! Wanneer je het toilet doorspoelt kun je ook kiezen om de spaarknop te gebruiken, je stopt hiermee het doorspoelen wanneer dit niet eigenlijk niet meer nodig is. Besparen op water door gebruik van de spaarknop te maken, zal je vele liters water op jaarbasis besparen en hiermee help je het milieu.

Energie besparen op thermostaat
Je helpt het milieu al door de thermostaat knop een graad lager te zetten dan je gebruikelijk doet. Op jaarbasis kan dit je tientallen euro’s besparen en help je ook hier het milieu.

Regenton
Heb je een tuin, dan is een regenton een prima middel om water te besparen! Je tapt het water gewoon uit de regenton, hierdoor hoef je geen kraanwater meer te gebruiken om je tuin te begieten, of de auto te wassen.

Koken op gas
Energie besparen doe je door te koken op gas; het is voordeliger en beter voor het milieu dan elektrisch koken. Daarnaast is een veel gehoord geluid van kook liefhebbers dat koken op gas ècht prettiger kookt!

Woning isoleren
Door goede isolatie van ramen, zoals dubbel glas, en het isoleren van het dak, kun je veel energie besparen op stookkosten.

Stand-by knoppen
Dit is nu wel bij iedereen bekend: zet de stand-by knoppen van je apparatuur uit! Hiermee bespaar je op jaarbasis al snel tientallen euro’s en het is daarnaast brandveiliger om geen stand-by knoppen aan te houden.