Kunststof regenton & Houten regenton

Kunststof regenton & Houten regenton in de tuin: nostalgie of handig in gebruik? Lees hier meer over voordeel en nadeel van de kunststof regenton & Houten regenton…

Een regenton is ideaal in gebruik: hij vangt het regenwater voor je op en dit kun je direct gebruiken voor het gieten van je tuin.
De ouderwetse regenton komt tegenwoordig in een nieuw jasje: de kunststof regenton!

Kunststof regenton kopen? Voordeel & nadeel kunststof regenton
Een kunststof regenton is zeer handig in gebruik, je sluit hem aan op de regenpijp. Zorg hierbij dat de regenton op een verhoging staat zodat je ruimte genoeg overhoudt om een gieter of emmer onder het kraantje te kunnen plaatsen. Daarnaast zorg je er bij voorkeur voor dat de regenton niet doorschijnend is, en in de schaduw geplaatst kan worden (desnoods maak je een afdak), dit om algen groei tegen te gaan bij gebruik van een kunststof regenton. Om overstroming tegen te gaan wanneer te regenton vol is, kun je een nood-voorziening aanbrengen (een afvoer) naar het riool, of bijvoorbeeld een geul naar de tuin.

Een kunststof, of plastic regenton is in principe zeer voordelig in aanschaf. Je koopt hem gewoon bij de bouwmarkt.

Houten regenton kopen
Een houten regenton oogt nostalgisch, maar is hij ook handig in gebruik? Veel gehoorde nadelen van de houten regenton zijn: wanneer de houten regenton droog komt te staan en hierna weer bijgevuld wordt met water, sijpelt er vaak water uit. Hout werkt. Zodoende krimpt het hout en zet het ook weer uit; dit levert lekkage op aan de houten regenton.
Daarnaast kost de houten regenton meer dan een kunststof, of plastic regenton. Dit gaat om enkele tientallen euro’s.

Meer duurzaam wonen? Bezoek ook eens:

Waterput slaan & waterpomp in de tuin

Steigerhout tuinmeubelen

Biologische producten

Zonnepanelen subsidie

Engergie besparen