Wil je kind geen fruit eten? Maak zelf vruchtenijs!

Wil je kind geen fruit eten, dan kan dat tot de nodige frustratie leiden (bij zowel ouder als kind). Je maakt je zorgen, je wilt dat je kind voldoende vitaminen binnenkrijgt. Hoe kun je zorgen dat je kind toch voldoende fruit eet? Lees meer..

Vruchtenijs zelf maken
Veel kinderen zijn dol op smoothies en zelfgemaakte vruchtenhapjes & sapjes. Heeft jouw kind hier nauwelijks interesse in, dan kan zelfgemaakt vruchtenijs een uitkomst bieden. Hoe werkt het? Heel simpel; koop bij Blokker of bijvoorbeeld Xenos, ijs vormpjes. Koop diverse fruitsoorten en meng deze goed in een blender. Je giet het vruchtensap in de ijs vormpjes en plaatst het 24 uur in de vriezer, hierna zijn de ijsjes klaar voor gebruik. Aangezien praktisch elk kind ijsjes lekker vindt, is dit concept succes verzekerd en minstens zo gezond (en lekker!).

Meer kind en gezondheid? Suiker of zoetstof schadelijk voor uw kind?