Tips tuinfeesten organiseren

Lees hier inspirerende tips voor het organiseren van tuinfeesten..

Hoewel de zomer alweer enigszins op zijn retour is, heb je nog steeds kans op een mooie najaarsdag een leuk tuinfeest te organiseren. Officieel begint de herfst dit jaar op 23 september vanaf 11:04 om precies te zijn, dus je hebt nog even de tijd om dit te organiseren.

Tuinfeesten organiseren & aankleding
Je kunt het bij tuinfeesten zo gek maken als je zelf wilt, door luxe hapjes en decoratie te maken of door tuinmeubelen te kopen, maar je kunt het ook heel eenvoudig houden. Een leuk begin is mensen uit te nodigen door hen een leuke fleurige zomerkaart te sturen, in plaats van dit via social-media te doen. Verstuur de uitnodigingen minstens 3 weken van te voren.
Het uitkiezen van een simpel bijpassend menu met lekker koude drankjes is aan te raden voor een tuinfeest. Vaak is koude witte wijn of rosé erg lekker. Dan kun je natuurlijk tuinfeesten ook leuk aankleden voor je gasten, wat simpel is om zelf te doen en het er gelijk een stuk leuker uit laat zien. Hieronder een paar leuke tips om tuinfeesten te organiseren.

Een leuke manier om de eettafel te verlichten is door een lichtbollen snoer boven de tafel te spannen en deze te verbinden met kleurige papieren stroken. Zo ontstaat er een soort van dak boven de tafel, wat een knus en warm gevoel geeft in de avond als het donker begint te worden.

Tijdens dit soort tuinfeesten zijn barbecues erg gewild! Dan zijn er ook nog andere leuke, informele, activiteiten die je kunt organiseren als het mooi weer is. Eén van die voorbeelden is een film kijken buiten in de tuin op een groot projector scherm, of wanneer je hierover niet beschikt een film te tonen op de televisie; gewoon buiten! Dit geeft een heel ander effect dan wanneer je binnen zit en het is leuk om te doen samen met je vrienden. Leg wat kussens en picknick kleed neer en je hebt een heerlijke relaxte avond met je vrienden buiten op een mooie zomer avond: wat wil je nog meer!

Praktische tips tuinfeesten organiseren:

  • Zorg voor enkele grote koelboxen waar je desgewenst dienbladen met hapjes in kunt schuiven
  • Zorg voor een extra koelkast (lenen?) om alle drank koel te houden
  • Zorg voor ijsblokjes
  • Maak het jezelf gemakkelijk en organiseer een buffet – leg ook bestek & servetten neer en plaats borden en glazen
  • Beschik je niet over een vaatwasser, maak dan gebruik van wegwerp borden & bestek (tenzij je voor chic gaat natuurlijk)
  • Wordt het laat? Zorg voor tuinverlichting en een goede terrasverwarmer.

Leuke tuinfeesten organiseren was nog nooit zo gemakkelijk!