Huishoudelijke tips: snel vaatdoekjes reinigen

Wie kent het niet.. vieze vaatdoekjes op het aanrecht. Eeks! De onwelriekende geur van bacterien komt je tegemoet, maar je wilt ze ook niet zomaar in de wasmand stoppen, zonder eerst uit te hangen. Wat doe je dan? Lees hier hoe je snel vaatdoekjes kunt reinigen…

Snel vaatdoekjes reinigen
Er zijn twee bekende methodes waarmee je snel vaatdoekjes kunt schoonmaken, namelijk:

  • Het chloor-sopje: maak een chloor-sopje (ofwel: bleekmiddel). Laat de vaatdoek zo’n 5 minuten hierin weken. Spoel de vaatdoek uit en wring uit.
  • Met de magnetron vaatdoekjes schoonmaken: leg een licht vochtig vaatdoekje op een bord en stop dit in de magnetron. Stel de magnetron in op 1,5 minuut, hoogste stand. Weg bacteriën. Laat de magnetron even open staan om te wasemen.

Meer schoonmaak? RVS OnderhoudAfzuigkap schoonmaken