Een benzine bladblazer of een elektrische bladblazer kopen?

Met het herfstseizoen in volle gang, beginnen vallende bladeren een doorn in het oog te worden van menig tuin bezitter. Een bladblazer kopen lijkt een logische optie. Er zijn twee soorten gangbare bladblazers te koop en wel de benzine bladblazer, of de elektrische bladblazer. Lees meer…

Welke bladblazer kopen?

Benzine bladblazer
De benzine bladblazer is meer geschikt voor grote oppervlakten. De motor van de benzine bladblazer is of een 2 takt, of 4 takt. De 2 takt benzine motor is minder krachtig dan die van de 4 takt, maar is voordeliger in aanschaf en een stuk lichter. Let wel: de motor van de benzine bladblazer kan erg heet worden. Daarnaast zul je ook altijd benzine moeten halen. Nog een nadeel is dat de benzine bladblazer veel lawaai maakt ten opzichte van de elektrische bladblazer.

Elektrische bladblazer
De elektrische bladblazer kent vele voordelen: hij maakt -veel- minder lawaai dan de benzine bladblazer. Heeft geen uitstoot tijdens gebruik. Is lichter in gebruik. De elektrische bladblazer is ook verkrijgbaar als zowel bladblazer als bladzuiger. Bij de zuigfunctie worden bladeren en ander klein tuinafval opgezogen en verpulvert. Het tuinafval wordt opgevangen in een zak, welke je kunt legen in de tuin container. Daarnaast zijn er ook vele modellen electrische bladblazers verkrijgbaar met een accu. Let wel: de Ni-Mh variant accu is de betere accu ten opzichte van de Nicad. De Nicad accu werkt middels een oplaad geheugen, waarbij tussentijds deze accu opladen afbreuk doet aan de accu capaciteit. Groot voordeel van een accu bij een elektrische bladblazer is het feit dat je niet met verlengsnoeren in de weer hoeft.

Het gebruik van een bladblazer
Let op veiligheid van jezelf en jouw omgeving. De bladblazer kan bijzonder krachtig blazen, waardoor gemakkelijk takjes en stenen kunnen weerkaatsen.

Meer tuinieren? Nordmann, de beste kerstboomTuin winterklaar maken Windmolen thuisMos buitenmuur decoratie