Vetplanten verzorging en cactussen

Vetplanten en cactussen (Succulenten) zijn in principe gemakkelijk te verzorgen planten. Een succesvolle vetplanten verzorging vraagt echter wel enige kennis. Lees meer…

Vetplanten verzorging
Er bestaan natuurlijk allerlei soorten en maten vetplanten en cactussen; om een algemeen vetplanten verzorgingsadvies te geven beperken wij ons tot de globale vetplanten verzorging tips. Besef dat de groei van vetplanten beperkt is. Bij voorkeur plaats je de vetplant op een lichte, zonnig plek in huis, maar niet te warm: dus niet pal boven de verwarming. In het najaar en in de wintermaanden is de vetplant in rust. De vetplanten hebben dan minimaal water nodig; zo eens in de 3 weken ’s avonds een scheutje. In het voorjaar bloeien vetplanten globaal genomen. Neem je bloemknoppen waar op vetplant, dan mag deze wat extra water krijgen. In de maanden april t/m juli mag de vetplant meerdere malen per week een beetje water krijgen ’s avonds. Gebruik bij voorkeur een plantenspuit in dit geval.