Onderhoud roestvrijstaal/ RVS Schoonmaken

Hoe kun je het beste RVS schoonmaken? Voor het onderhoud van roestvrijstaal zijn speciale middelen verkrijgbaar. Lees meer…

Onderhoud roestvrijstaal: wat niet doen
Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt speciaal voor onderhoud van roestvrijstaal. Bewerk nooit met een zuur middel (zoals kalkverwijderaars) een RVS oppervlak, er kunnen inbijtplekken ontstaan die niet meer te verwijderen zijn.

RVS Schoonmaken doe je zo
Bijvoorkeur kun je RVS schoonmaken met een gewoon sopje van allesreiniger. Heb je dit gedaan dan maak je het RVS oppervlak droog. Hierna kun je het RVS bewerken met een speciale RVS reiniger. Je spuit de RVS reiniger op een droge microvezeldoek en wrijft hiermee het RVS licht in. Let op, RVS reiniger is een vettige substantie; bespuit het RVS niet hiermee, want dan heb je kans dat door de verneveling de vloer ook vettig wordt. Wrijf het hele RVS oppervlak in, laat even 10 minuten inwerken en verwijder eventueel overtollig vet met droog keukenpapier. Herhaal wekelijks eenmaal deze wijze van RVS schoonmaken.

Meer schoonmaak? Vliegen bestrijden Motten verdelgen Koelkast schoonmaken Soda schoomaak