Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de isolerende laag tussen de buiten- en de binnenmuur van welk gebouw dan ook. Dit gebeurt niet door conductie door materialen zoals veel mensen denken. De isolerende werking zit hem in de convectie, anders gezegd de luchtstroming en daarnaast ook vooral door straling. Denk hierbij aan de opname van zonlicht. In vrijwel alle nieuwbouw vindt u deze types muur. Er zijn echter nog vele huizen die niet beschikken over spouwmuurisolatie.

Lagere energierekening dankzij spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert u trouwens een hoop voordelen op:

  • Hogere taxatiewaarde van uw huis
  • Lagere energiekosten
  • Comfortabeler wonen
  • Milieubesparend, de kachel hoeft niet meer zo vaak aan
  • Subsidiemogelijkheden om zo goedkoop uw huis te isoleren
  • Let op dat het bedrijf waarmee u zaken doet IKOB BKB/KOMO gecertificeerd is.