Rolgordijnen in verschillende kamers van het huis

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn er in vele uitvoeringen. Foto: SvdEnt
Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn er in vele uitvoeringen. Foto: SvdEnt

Het kiezen van de juiste raambekleding heeft een daadwerkelijke impact op de sfeer en functionaliteit van iedere ruimte in huis. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn veelzijdig, sfeer verhogend en bieden telkens verschillende voordelen voor verschillende ruimtes in huis. Deze gordijnen worden ook vaak aangeduid als ‘in between gordijnen’ – het is namelijk dikker dan vitrage, maar dunner dan overgordijnen: ‘in between’ dus – alleen dan in rolgordijn uitvoering.

Een oase van rust

In de slaapkamer zijn lichtdoorlatende rolgordijnen een ideale keuze. Ze bieden voldoende privacy, zonder de kamer volledig te verduisteren. Hierdoor blijft een zachte gloed van natuurlijk licht behouden, wat een rustige en ontspannende sfeer creëert. Het filteren van fel zonlicht voorkomt bovendien dat de kamer te warm wordt, waardoor een comfortabele slaapomgeving ontstaat met een fijne temperatuur.

Geen inkijk, dus ontspanning in de woonkamer

In de woonkamer draait het om samenkomen en ontspannen. Lichtdoorlatende rolgordijnen dragen bij aan een lichte en luchtige sfeer door het natuurlijke licht gelijkmatig te verspreiden. Dit voorkomt ook hinderlijke schitteringen op tv-schermen en andere elektronica. Daarnaast hou je met in between gordijnen je privacy; je kunt wel naar buiten kijken, maar naar binnen kijken is overdag nagenoeg onmogelijk.

Een functionele en schone keuken

In de keuken vormen lichtdoorlatende rolgordijnen een praktische keuze. Ze laten voldoende licht binnen om goed te kunnen werken, terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de mate van privacy aan te passen. Vitrage rolgordijnen zijn ook makkelijk te reinigen, wat fijn is voor een ruimte waar veel in wordt gekookt en waar vetspetters in het rond kunnen vliegen.

Privacy voor in de badkamer

In de badkamer zijn lichtdoorlatende rolgordijnen een uitstekende oplossing om de juiste balans te vinden tussen privacy en natuurlijk licht. Ze bieden een ondoorzichtige bescherming zonder de badkamer in volledige duisternis te hullen. Vochtbestendige materialen zorgen ervoor dat ze geschikt zijn voor deze vochtige omgeving.

Het is even wennen, lichtdoorlatende rolgordijnen, maar ze vormen een van de laatste trends op raambekleding gebied. Gewone rolgordijnen zijn eigenlijk nooit echt transparant, deze in between rolgordijnen kennen wel dat voordeel.