Het grote voordeel van vingerlassen

Je staat er wellicht niet elke dag bij stil, maar houten producten kom je dagelijks tegen. Denk aan de kozijnen voor de deuren of ramen. Het gebruik van hout is nog steeds populair voor dergelijke toepassingen. Zo is er een ruime keuze in houtsoorten en ook de kwaliteit is vaak afhankelijk van het gebruikte hout. Voor een uitermate stevige verbinding tussen de verschillende delen kan er gekozen worden uit een keur aan mogelijkheden. Een van de meest voorkomende technieken is het vingerlassen. Deze verbinding zorgt voor een uitermate stevige constructie. In combinatie met speciale lijm ontstaat een duurzaam product met een desgewenst hoge isolatiewaarde zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben.
Vingerlassen is ideaal voor deuren, ramen en kozijnen.

Bijna elke houtsoort is bruikbaar

De onderneming is in staat op nagenoeg elke houtsoort te gebruiken voor het vingerlassen. Afhankelijk van uw wensen kan er gekozen worden voor onder andere Meranti-, Merbau-, Moabi-, Kosipo- en Vurenhout naast andere houtsoorten. Omdat elke houtsoort een geheel unieke werking heeft is het zinvol om u goed te laten informeren omtrent de mogelijkheden. Zo is de ene houtsoort meer geschikt voor gebruik binnenshuis en is ook het soortelijk gewicht van belang voor het uiteindelijke doel.

Milieubewust hout

Een van de voordelen van vingerlassen is de lage hoeveelheid afvalmateriaal. Niet voor niets is de slogan van Bear Optima Wood ‘we halen eruit, wat erin zit’. Dat motto wordt vertaald in de bedrijfsvoering. Zo wordt de hoeveelheid afval tot een minimum beperkt waardoor er een aanzienlijke besparing ontstaat op grondstoffen. Het afval wat wel wordt geproduceerd, voornamelijk houtkrullen, wordt verwerkt tot biomassa. Dit wordt vervolgens aan andere bedrijven geleverd die op die manier een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het behouden van het milieu. Een aangename bijkomstigheid is dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen direct leidt tot een lagere CO2 productie en lagere kosten voor het eindproduct. Uiteindelijk plukt u daar als klant de vruchten van.

Houtbewerking in optima forma

Bear Optima Wood is een toonaangevende producent op het gebied vingerlassen.  Met een ruime ervaring in kozijntechniek is de onderneming in staat een product te leveren wat geheel naar wens is. Op die manier bent u nooit beperkt in de maatvoering en kunnen ook afwijkende maten zonder problemen worden gerealiseerd. Bear Optima Wood heeft een beschikking over ruime productiefaciliteiten zodat zowel grote als kleine opdrachten met de grootst mogelijke zorg kunnen worden gerealiseerd. Om de dienstverlening vingerlassen te optimaliseren heeft Bear Optima Wood in 2009 de productiecapaciteit weten te verdubbelen door de ingebruikname van een geavanceerd machinepark. Daarnaast beschikt de onderneming over een moderne schaafstraat en twee vingerlasstraten en een geheel overdekte hal met een vloeroppervlakte van ruim 4.000 vierkante meter.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.