Thuis genieten van een infrarood sauna

Te weinig tijd om echt te ontspannen en geen zin om ontspanning telkens buiten de deur te zoeken? Dan is een infrarood sauna echt iets voor jou! In de koude wintermaanden en de stormachtige Nederlandse herfstmaanden hebben we vaak weinig zin om de deur uit te gaan, met een infrarood sauna beleef je ultieme ontspanning van lijf en leden zonder dat je ergens naartoe hoeft!
De heerlijke warmte die wordt afgegeven door de infrarood straling is te vergelijken met lekker in de zon liggen. Het is een droge warmte, dus geen warme lucht zoals in een Finse sauna. Het lichaam neemt de warmte direct op en dringt diep in het lichaam waardoor spieren en gewrichten direct ontspannen.

Gezondheid
Het is al heel lang bekend dat sauna’s goed zijn voor lijf en leden.  Hoe meer bekend we ermee raken des te meer wordt er bekend over de positieve effecten van sauna op het lijf.  De infrarood sauna is met name erg goed voor spieren en gewrichten, doordat de warmte direct wordt opgenomen door de spieren ontspannen ze direct. Mensen met reumatische en artrose klachten hebben vaak baat bij de infrarood sauna. De infraroodsauna stimuleert tevens de bloedsomloop, dit heeft als positief effect dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en bloedvaten worden verwijderd. Effect is een gezondere huid en ontspannen spieren.  Er is onderzoek gedaan naar het ontgiften in een infrarood sauna uit dit onderzoek blijkt dat het proces van ontgiften versneld wordt in een infrarood sauna doordat de warmte diep in het weefsel komt en het je metabolisme versnelt. Daarnaast zorgt het ervoor dat de circulatie verbetert waardoor het proces ook versnelt.

Opwarmen
De opwarmtijd van een infrarood sauna is vele malen sneller dan die van een traditionele sauna, een infrarood sauna is zuiniger in gebruik. In 5-10 minuten is de sauna klaar voor gebruik, in tegenstelling tot 45 minuten die een traditionele sauna nodig heeft. Voordeel is dat deze infrarood sauna cabines aangesloten kunnen worden op een regulier stopcontact, er is dus geen krachtstroom nodig.  Door de korte opwarmtijd is deze infrarood sauna eentje die makkelijk en met regelmaat gebruikt kan worden.

Design
Een infrarood sauna is een aanwinst voor thuis met genoeg keuze uit verschillende stijlen passen ze in elke stijl. De sauna’s zijn makkelijk in elkaar te zetten (in 30 minuten) en aan te sluiten en snel klaar voor gebruik. Geen ingewikkelde langdurige verbouwingen, geen ingewikkelde bouwpakketten en geen rotzooi.

 

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.