Hoe spouwmuurisolatie verwijderen?

Wanneer uw spouw is voorzien van oudere isolatiematerialen is het verstandig om de spouwmuurisolatie te verwijderen. Oude isolatiematerialen zijn kwalitatief minder dan de huidige materialen. Op den duur kan het zelfs in volume afnemen en daardoor compleet inzakken. Dus alles komt onderin de spouw te liggen en dat maakt dat de kans op vochtindringing groter wordt. En vocht in huis staat niet gelijk aan prettig wonen. Vochtbestrijding is dan ook niet het antwoord. Nieuwe isolatie aanbrengen wel. Hoe spouwmuurisolatie te verwijderen is? Door een goed isolatiebedrijf in te schakelen die dit voor u oppakt en ook meteen nieuwe isolatie inbrengt.

Hoe wordt spouwmuurisolatie verwijderd?

Spouwmuurisolatie verwijderen en aanbrengen gebeurt in slechts 2 dagen. De vakmensen verwijderen eerst de oude isolatie. Dat doen ze door het isolatiemateriaal los te maken en af te zuigen. Dit doen we door het isolatiemateriaal los te maken en af te zuigen. Daarvoor maken ze kleine entrees in de gevel zodat de stenen van uw woning niet beschadigt raken. Is het isolatiemateriaal mooi losgekomen in de spouw? Dan komt er een slag in die alles in de vrachtwagen zuigt.

Nu is uw spouwmuur leeg en is het klaar om opnieuw gevuld te worden met isolatiemateriaal. Een veelgebruikt materiaal zijn de EPS parels, welke echt een leven lang mee gaan. Met deze parels geniet u weer van een goed geïsoleerde woning met een verhoogd wooncomfort. En kan het terugverdienen van de kosten beginnen.

Kosten verwijderen isolatie

Wat de kosten zijn voor het verwijderen van de isolatie in uw spouwmuur is lastig te zeggen. Dat heeft te maken met de situatie en de staat van uw huidige spouwmuurisolatie. En ook komen er de kosten bij van het opnieuw laten isoleren. Maar, zoals u hierboven heeft kunnen zien, zijn de kosten van een goede isolatie meer dan waard. Want in een huis leven waarbij u de kachel continu moet laten branden om het lekker warm te hebben, is niet een comfortabel en milieuvriendelijk idee. En vochtproblemen en tocht al helemaal niet iets wat u in huis wilt hebben. Bovendien verdient u de kosten voor spouwmuurisolatie u in een paar jaar weer terug. Mede doordat u minder stookkosten heeft.

Voordelen spouwmuurisolatie

We gaven het eerder al aan: oude spouwmuurisolatie is geen goed idee. Laten verwijderen en opnieuw laten isoleren betekent dan ook automatisch dat u prettiger gaat wonen. U heeft weer minder last van tocht, muffe geuren verdwijnen als sneeuw voor de zomerzon en vochtplekken zijn ook verleden tijd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lagere energierekening die u als bijkomstig voordeel cadeau krijgt. De voordelen van spouwmuurisolatie verwijderen en opnieuw isoleren voor u op een rij:

● Minder energiekosten
● Minder gasverbruik betekent ook dat u minder CO2 uitstoot
● Geen last van vochtproblemen meer
● Geen krimp of scheuren
● Geen delen die niet gevuld zijn
● Uw huis blijft in de winter behaaglijk warm
● In de warme zomerdagen is uw huis koeler
● Waterdamp kan makkelijker van binnen naar buiten, maar niet omgekeerd

Spouwmuur verwijderen nodig bij uw woning?

Wilt u weten hoe het is gesteld met uw woning en de spouwmuur? Neem dan contact op met een isolatiebedrijf die gespecialiseerd is het isoleren van de spouwmuur. Zij kunnen met speciale materialen in uw muur kijken en u vertellen of en hoe spouwmuurisolatie verwijderen nodig is.