Zo verbeter je de zuigkracht van je steelstofzuiger

Heb jij een steelstofzuiger? Als je deze hebt is het mogelijk om de zuigkracht te verbeteren. Hierdoor kun je nog efficiënt omgaan met de machine. Verder komt het met regelmaat voor dat een steelstofzuiger binnen afzienbare tijd minder vermogen kan leveren. Om dit te voorkomen kun je een aantal tips opvolgen, onder andere het kiezen van de juiste steelstofzuiger. Een optie die je hebt is het aanschaffen van de Triflex HX2, waarbij geldt dat je voorafgaand aan de aankoop alle informatie goed moet doorlezen. Wie weet kun je informatie opvangen over het krijgen van garantie als de machine het op korte termijn niet meer doet. 

Schoonmaken van de stofbak

Het is belangrijk om de stofbak goed schoon te houden. Kies hierbij voor het regelmatig vervangen van het filter en deze tevens goed schoonhouden. Hiervoor kun je gebruik maken van voldoende water en een beetje sop. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een stofbak met een ronddraaiende borstel. Bij Miele.nl kun je kijken of er een stofbak beschikbaar is die aan deze voorwaarde voldoet. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de zuigstang afwezig is van blokkades en over een volle accu beschikt. 

Materiaal van de steelstofzuiger

Een belangrijke variabele bij het aanschaffen van de stofzuiger is het materiaal. Dit moet namelijk voor een lange periode meegaan. Hierbij kun je kiezen voor een goedkope of een dure stofzuiger, afhankelijk van het budget dat jij beschikbaar hebt. Kies voor een stofzuiger met stevig materiaal, zodat het jaren mee kan gaan. Lees verder de recensies door die beschikbaar zijn over de stofzuiger, zodat je weet wat voor product je koopt. 

Accu van de stofzuiger

Een andere tip om de stofzuiger te verbeteren is het kopen van een stofzuiger met een goede accu. Hierdoor kun je het vermogen van de stofzuiger hoog houden. Daarnaast is het praktisch gezien handig als je voor een lange tijd gebruik kunt maken van de stofzuiger voordat je deze moet opladen. Breng verder een routine aan in het schoonmaken van de stofzuiger. Als je op tijd de haren weghaalt, voorkom je dat er een opstopping ontstaat.