Welke ladder heb je wanneer nodig?

Overweeg jij om een nieuwe ladder te kopen, maar weet jij niet zo goed welke ladder het beste is voor de klussen die jij rondom jouw huis hebt? Doordat dat het niet vaak voorkomt dat je een ladder moet kopen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om goed te onderzoeken wat voor ladder het beste past bij jou. Maak je geen zorgen, dankzij de gids die in dit artikel te vinden is, kom jij erachter wat voor ladder jij nodig hebt. Ondanks dat een ladder een vanzelfsprekend product lijkt, heeft iedere ladder zijn eigen voordelen. Een telescoopladder kopen geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de ladder op allerlei verschillende plekken te gebruiken. 

Een trapladder

Een trapladder is de beste allround ladder voor gebruik in jouw huis. Dit komt omdat ze fijn compact zijn, ze licht van gewicht zijn en daardoor makkelijk te verplaatsen zijn. Bij de meeste plekken kun je deze ladder vinden in allerlei verschillende uitwerkingen. Zo maakt de een gebruik van een lichter materiaal dan de ander. Aan de hand van jouw voorkeur haal je jouw ideale trapladder in huis. Trapladders zijn perfect voor de meest diverse klussen, zoals schilderen en decoreren, waarbij je je snel en makkelijk moet kunnen verplaatsen. Een trapladder die gemaakt is van aluminium wordt het meest aangeraden wanneer je op zoek bent naar een handige ladder voor decoratiewerk.

Een dakladder

Dakladders zijn waarschijnlijk de meest gespecialiseerde ladder in deze rij. Ze hebben uiteraard een specifieke naam die al verklapt dat ze voornamelijk op het dak van pas komen. Maar, ze kunnen nog steeds overal in huis worden gebruikt. Hoewel je wellicht niet vaak het dak op komt en de gedachte om op het dak te gaan voor vele niet per se aantrekkelijk klinkt, zorgt de dakladder ervoor dat je in geval van nood veilig jouw dak kan betreden. De ladder is namelijk ontworpen met een handige haak, die vastklampt aan de plek. Ook zit er aan de haak wielen die zorgen dat je makkelijk de ladder naar links of rechts kan verplaatsen. Zodra ze op hun plek staan, staan ze stevig en veilig.

Een telescoopladder

Een van de meest veelzijdige ladders voor gebruik buiten jouw huis om, zijn de telescoopladders. Deze zijn geweldig omdat ze in zo’n groot aantal verschillende lengtes verkrijgbaar zijn, wat betekent dat je met één ladder toegang hebt op allerlei plekken in en rondom jouw huis. Dit kan bijvoorbeeld de ramen of de dakgoot zijn. Telescoopladders hebben de neiging om in verschillende variaties te komen. Dit geeft je de mogelijkheid om de lengte van de ladder aan te passen aan de hoogte waar jij moet zijn. Je kan de ladder in- of uitschuiven, zodat je hogerop kunt komen.