Tips bij het huren van een tijdelijke opslagruimte

Ben je op zoek naar een tijdelijke opslagruimte? Elke verhuurder van opslagruimte heeft weer iets anders te bieden. De vraag is: wat heb jij precies nodig om jouw spullen veilig op te slaan? In dit blog delen we een aantal tips voor het verantwoord kiezen van opslagruimte.

Op zoek naar een tijdelijke opslagruimte in de omgeving van Doetinchem? Dan is OpslagboxDoetinchem.nl een echte aanrader.

Waarop beoordeel je een tijdelijke opslagruimte?

Veiligheid hangt samen met meer dan alleen de eerste indruk. Het gaat er niet alleen om dat je spullen niet gestolen worden uit de opslagruimte, maar ook dat ze niet beschadigd raken tijdens het transport of in de opslagruimte zelf schade ondervinden. Daarom dien je ten alle tijden te kiezen voor een tijdelijke opslagruimte die zowel droog als verwarmd is. Vochtige, onverwarmde ruimtes hebben snel last van schimmel. Met name voor elektronica is dat funest. Je inboedel dient veilig te zijn opgeslagen. Ga na hoe de veiligheid gegarandeerd wordt. Hoe zit het met de sloten? De toegangscontrolesystemen? De camerabeveiliging?

Andere zaken om op te letten

Je zult vaker bij je spullen moeten dan je wellicht denkt. Daarom is het van groot belang dat je dagelijks toegang hebt tot je opslagruimte. Kies voor een verhuurder van opslagruimte die je dagelijks toegang verleent tot je spullen. Het is knap onhandig als je ineens dringend iets nodig hebt, maar er niet bij blijkt te kunnen. Het komt ook voor dat je langer opslagruimte nodig hebt dan je in eerste instantie had verwacht. Ook dan kun je zomaar ineens iets nodig hebben. Een goedkope tijdelijke opslagruimte? Die vind je buiten de grote steden en met name buiten de randstad. Kies waar mogelijk voor een ruimte die zich dicht bij ingang of lift bevindt.

Zaken die je zelf moet regelen

Voor je lukraak een tijdelijke opslagruimte huurt, dien je eerst in kaart te brengen hoeveel ruimte je precies nodig gaat hebben. Het zou zuur zijn als je ineens te weinig ruimte blijkt te hebben en geen plek voor die dure designstoel of full HD-televisie. Tegelijkertijd is een te grote opslagruimte weggegooid geld: je betaalt immers per vierkante (soms kubieke) meter. Als je inboedel eenmaal is ondergebracht, dien je deze goed te verzekeren. Dit kan meestal gratis bij je huidige inboedelverzekering. Het enige dat je hoeft te doen, is een tweede adres opgeven.