Deze dingen moet elke barbecueër hebben

Het is weer bijna zover dat het barbecue seizoen gaat los barsten. Zodra de temperaturen stijgen, krijgen zeker de mannen al gauw weer erg veel zin om te gaan barbecueën en om voor iedereen weer een heerlijk stukje vlees of vis te bereiden. Er zijn echter enkele benodigdheden waar een goede barbecueër niet zonder kan. Hieronder een aantal dingen die elke barbecueër moet hebben.

Borstel voor de schoonmaak

Heb je de barbecue vorige zomer niet schoon weggezet, dan is het van belang dat je ervoor zorgt dat de barbecue weer brandschoon is voor je aan het nieuwe barbecue seizoen gaat beginnen. Zorg voor een goede (stalen of metalen) schoonmaakborstel om je barbecue schoon te maken. Het beste is het om je barbecue aan het einde van de zomer schoon op te bergen, zo gaat je barbecue ook het langste mee. Zorg ervoor dat alle zwarte resten van de roosters verwijderd worden en dat het rooster weer schoon is, zodat je mooie stukje vlees niet gelijk verbrandt.

BBQ thermometer

Erg handig kan ook een barbecue thermometer zijn als je een groot stuk vlees hebt om ervoor te zorgen dat je het vlees volgens de optimale garingstemperatuur kunt bereiden. Een bbq thermometer wifi kan je hierbij perfect helpen.

Goede barbecue

Uiteraard is het van groot belang om een goede barbecue te hebben, waar je feeling voor hebt en die je zelf perfect kunt regelen. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van buitenkeukens of van gasbarbecues. Met een gasversie kun je de temperatuur beter regelen dan met een barbecue op briketten of houtskool. Echter zijn er ook genoeg liefhebbers van old school barbecueën met een barbecue die je wel vol moet gooien met houtskool of briketten.

Brikettenhouder

Met een brikettenhouder of briketten starter, zorg je ervoor dat je briketten in de houder aangemaakt worden met aanmaakblokjes, smeulen, waarna ze grijs zullen verkleuren als ze heet zijn. Zodra dit het geval is kun je de briketten in je barbecue gooien en ben je al klaar om te beginnen en zijn alle briketten gelijkmatig opgewarmd. Het is niet meer van deze tijd om te rommelen met karton, papier en aanmaakblokjes en daardoor je briketten niet gelijkmatig opgewarmd te krijgen. Deze brikettenhouder is de perfecte hulp voor een goede start van een barbecue.

Briketten of houtskool

Naast dat er tegenwoordig veel liefhebbers zijn die koken op een gas barbecue, waar je een gasfles voor nodig hebt, heb je ook nog steeds veel liefhebbers van koken op houtskool of briketten, waarmee je de typische smaak aan barbecuevlees krijgt. Zorg dan wel voor kwalitatief goede houtskool of briketten, anders zal het barbecueën een stuk lastiger gaan in het begin. Kies voor een kokosbriketten variant of een variant die wat duurder is en daardoor ook goed brandt. Ook bij houtskool is het aan te raden om in dit geval niet voor de goedkoopste variant te kiezen.