De voordelen van het plaatsen van Velux dakramen

Moet er een dakraam geplaatst worden, dan is Velux vrijwel het eerste waar je aan denkt. Maar waarom is dat en wat maakt Velux dakramen nu zo excellent? We nemen de voordelen van het plaatsen van Velux dakramen in dit artikel met je door.

Velux dakramen, wat zijn de voordelen?

Velux dakramen zijn hoogwaardige A-klasse dakramen die zich op verschillende gebieden onderscheiden van gewone dakramen. Denk hierbij aan de volgende redenen waarom Velux dakramen:

  • Kwaliteit en duurzaamheid: Velux is een gerenommeerd merk dat bekend staat om de productie van hoogwaardige dakramen. Bij de productie worden uitsluitend hoogwaardige materialen en productietechnieken ingezet om duurzame en betrouwbare producten te leveren.
  • Veelzijdigheid: Velux dakramen zijn verkrijgbaar in zeer uiteenlopende modellen en formaten, waarmee zij op vrijwel iedere dakconstructie geplaatst kunnen worden. Ze bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, zoals tuimelvensters, uitzetvensters, tuinvensters, platdakvensters en meer. Kies bijvoorbeeld voor meerdere ramen op een rij, met of zonder rolluik – vrijwel alles is mogelijk! Laat je dus vooral inspireren en verrassen door de ongelooflijk grote keuze mogelijkheid!
  • Isolerende werking: Velux dakramen kenmerken zich daarnaast als bijzonder goed isolerend. Dankzij de inzet van geavanceerde technologieën zoals hoogwaardige isolatie, dubbele of zelfs driedubbele beglazing en speciale coatings die warmteverlies verminderen, zorgen Velux dakramen voor meer dan uitstekende prestaties.
  • Daglicht en ventilatie: Velux dakramen zijn ontworpen om maximale daglichtinval en ventilatie mogelijk te maken. Ze hebben vaak grotere glasoppervlakken (incl. meer veelzijdigheid in ontwerp en mogelijkheden) in vergelijking met gewone dakramen, waardoor er meer natuurlijk licht de ruimte binnenkomt. Dankzij luchtrooster standen is het mogelijk om op diverse manieren de ruimte te kunnen ventileren.
  • Gebruiksgemak en functionaliteit: Velux dakramen zijn gemakkelijk te openen, te sluiten en te reinigen. Ze worden geleverd met verschillende bedieningsopties en rolluiksystemen desgewenst.

Plaatsen van Velux dakramen

Sommige klussen kun je beter overlaten aan de expert dan zelf uitvoeren. Wil je een Velux dakraam laten plaatsen, neem dan contact op met een vakman. Dakwerken vragen om expertise, aangezien het dakraam niet alleen solide gemonteerd moet worden, maar ook het gevaar van lekkage op de loer ligt. Lekkage hoef je niet altijd op te merken bij het dakraam zelf; het vocht kan alle richtingen uit sijpelen, wat de detectie van de bron soms zo lastig maakt. Juist het plaatsen van een Velux dakraam kan gezien de uiteenlopende vormen en stijlen zorgen voor een lastige plaatsing.

Omdat het plaatsen van een dakraam specialistisch maatwerk is, laten de meeste mensen dit over aan expert waar het dakraam is aangeschaft. Dakraambedrijven zijn immers uitermate gespecialiseerd binnen dit segment, in tegenstelling tot een lokale aannemer die zo nu en dan wellicht eens een dakraam of uitbouw realiseert. Ook op gebied van garantie en levertijd is het aanschaffen van dakramen aan te bevelen bij een dakraam-speciaalbedrijf.