Dit is waarom je PVC op je platte dak wilt

Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen de natuurlijke materialen van hun huis vervangen door kunststof. Denk aan de kozijnen, maar ook de gevels van tuinhuisjes en dergelijke. Op je platte dak kun je ook kiezen voor PVC dakbedekking, dit komt namelijk met veel voordelen! In dit artikel leer je waarom PVC dakbedekking zo voordelig is.

Zonder zorgen genieten van goede bescherming

PVC is fijn om op je platte dak te leggen, omdat het maar weinig onderhoud vraagt. PVC is sterk en heeft een levensverwachting van tientallen jaren. Je hoeft niet veel meer te doen dan af en toe je platte dak bladvrij te maken, maar dit zul je met elk soort dakbedekking moeten doen. Daarnaast is PVC erg goed waterdicht, wat natuurlijk een belangrijke vereiste is voor dakbedekking. Zo geniet je van een goed dak, zonder al te veel moeite te moeten doen. Ook het aanleggen van een PVC dak kun je laten uitbesteden en zal je dus ook weinig problemen van ondervinden.

Een goedkope oplossing voor goede dakbedekking

PVC staat bekend als een goedkoop product. Dit betekent echter niet dat de kwaliteit slecht is. PVC is simpelweg een goedkoop product, doordat alle materialen gemakkelijk verzameld kunnen worden en ook het vervaardigen van de PVC dakbedekking weinig tijd en energie kost. De dakbedekking is een soort zeil dat in rollen wordt aangeleverd en vervolgens met lijm en door middel van een speciale föhn aan het dak bevestigd wordt. Hierdoor zitten de meeste kosten voor het laten leggen van PVC dakbedekking het meest in de tijd die de werknemers nodig hebben om het dak te leggen. Met deze dakbedekking heb je dus goedkoop een goed waterdicht dak boven je hoofd waar je je jarenlang geen zorgen over hoeft te maken.

Wil je nog meer dan alleen PVC?

Een PVC dak is ook de perfecte ondergrond voor een groen dak. Hoewel je ook daadwerkelijk groene PVC op je dak kunt laten leggen, kun je er ook voor kiezen om planten op je dak te laten plaatsen. Een sedumdak moet altijd een goede onderlaag hebben om vochtschade te voorkomen. Wanneer je dus al een PVC dak hebt, kun je ervoor kiezen om de natuur te ondersteunen met een sedumdak. Als jouw dak het gewicht kan dragen, dan is dit een mooie manier om insecten en vogels een plek te bieden waar ze kunnen rusten, leven en groeien. Sedumdaken zijn niet alleen goed voor het milieu, maar isoleren het dak ook nog eens extra goed. Het koelt je woning flink af in de zomer en houdt de warmte goed vast in de winter. Dat is dus win/win voor jou en het milieu.