Hoe creëer je een spiritueel interieur?

Wil jij jouw woning graag een spirituele touch geven? Het kan voor je gemoedstoestand heel prettig zijn om je thuis te omgeven met spirituele items die afkomstig zijn uit, meestal, het verre Oosten. Wat kunnen we verstaan onder spirituele voorwerpen en decoraties en wat past het beste binnen jouw interieur? Over dat laatste hoef je eigenlijk niet na te denken, want er zijn een aantal decoratieve voorwerpen die binnen ieder type interieur passen. Lees maar mee.

Wierook branden in huis?

Wierook is bij uitstek een element uit het verre Oosten wat spiritualiteit met zich meebrengt; zo is het ook bedoeld. In de jaren 70 haalden we allemaal wierook in huis; nooit eerder was wierook zó immens populair als toen. Ook ik had wierook in mijn meisjeskamer destijds, maar wat we toen niet wisten is dat wierook verbranden niet echt goed voor je gezondheid is. Overweeg je wierook te kopen? Beter van niet met de kennis van nu …. Wierook branden staat gelijk, blijkt uit onderzoek, aan het roken van een sigaret. Dat is dus de keuze die je dan neemt.

Stukje achtergrond van wierook

Wierook heeft o.a. de functie om ruimtes “spiritueel te reinigen”. Het populaire Sandelhout wordt vaak ook gebruikt om ruimtes of gebouwen te ‘reinigen’ van slechte energie. Er bestaan bepaalde combinaties van geuren die veel gebrand worden onder specifieke omstandigheden. Denk aan speciale meditatie wierook met kalmerende aroma’s of geuren die het contact met de spirituele wereld zouden bevorderen. In sommige culturen wordt wierook al eeuwenlang gebruikt bij het mediteren. Wil je toch graag wierook kopen om zo nu en dan eens te gebruiken, dan zijn er vele soorten verkrijgbaar. Gebruik op eigen risico natuurlijk, met de kennis van nu.

Edelstenen als decoratie voor je woning

Edelstenen kennen in bepaalde culturen eveneens een spirituele lading, en daarnaast vormen ze een prachtig stuk woondecoratie! Iedere edelsteen kent een eigen ’toegekende’ spirituele lading. Vooral ruwe edelstenen worden hiervoor gebruikt. Het gaat dan om edelstenen in hun natuurlijke, originele staat, die rechtstreeks uit een berg, rots of ander gesteente komen zonder enige bewerking.

Ruwe edelstenen worden geacht hierdoor een sterkere werking te bezitten dan bewerkte edelstenen, aangezien ze in ruwe vorm hun oorspronkelijke energie bij zich dragen. Wil je de edelstenen niet alleen voor decoratie, maar ook voor hun vermeende helende werking aanschaffen? Dan kun je er ook voor kiezen om ze te verwerken in sieraden. Wanneer je edelstenen op je huid draagt, is de werking namelijk een stuk sterker zo wordt verondersteld; alhoewel dit natuurlijk niet bewezen is.

Licht en luchtzuivering in één: een zoutlamp

Wil je graag een unieke lamp voor in je woonkamer die ook meteen de lucht zuivert? Kies dan voor een zoutlamp. Zoutlampen zijn gemaakt van zuiver himalayazout, dat een hoop voordelen biedt voor de omgeving. Een zoutlamp is eigenlijk gewoon een brok zout waar je een ledlampje of een kaarsje in kunt zetten. De kleur van het zout zorgt voor een sfeervolle, warme lichtkleur. Zoutlampen zijn natuurproducten, waardoor geen enkele lamp hetzelfde is. Zoutlampen hebben op diverse manieren een helende werking op de omgeving en de personen in de omgeving:

  • Zuiveren de lucht
  • Vermindering van nare geuren
  • Ze zorgen voor een betere zuurtegraad balans in het bloed
  • Bevorderen de stofwisseling in de huid, het lichaam en de hersenen
  • Bevordering van het functioneren van de organen
  • Bijdrage aan meer negatieve ionen in de lucht